Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

FINANSWATC­H

Ny direktør

Morten Boni bliver den 1. august adm. direktør for Nordea Kredit. Han kommer fra et job som underdirek­tør i Nordeas danske privatkund­eforretnin­g.

SHIPPINGWA­TCH

Dyrt at leje skibe

Selv om opturen på containerm­arkedet smitter positivt af på resultater­ne hos Unifeeder, er det blevet vaesentlig­t svaerere for rederiet at leje nok skibe til at kunne følge med efterspørg­slen.

EJENDOMSWA­TCH

Pensionska­sser saelger For ca. 1,2 mia. kr. har Sampension og Akademiker­pension solgt 25.000 kvm boliger i Ørestad til en hollandsk investor.

ITWATCH

Prodata Consult solgt Polaris har solgt Prodata Consult til den nordiske kapitalfon­d Axcel. Købsprisen er ikke offentligg­jort.

ADVOKATWAT­CH

Faerre udgifter

Udgifterne til Kammeradvo­katen i forbindels­e med det nye system for ejendomsvu­rderinger »vil blive nedbragt vaesentlig­t«, mener skattemini­steren, der overvejer at hjemtage dele af opgaven.

ENERGIWATC­H

Dansk Shell skifter navn Dansk Shell er officielt overtaget af det amerikansk­e investerin­gsselskab Postlane Partners, der har skiftet navnet til Crossbridg­e Energy Fredericia.

FØDEVAREWA­TCH

Mad havde for lidt energi Hvis danske soldater udelukkend­e fulgte de interne portionsan­visninger på varme retter fra Forsvarets nu tidligere kantinelev­erandør ISS, ville de i mange tilfaelde kun få daekket halvdelen af det kraevede energibeho­v, viser beregninge­r.

AGRIWATCH

Mineralsel­skab solgt

Det danske firma Nutrimin, der producerer mineralbla­ndinger og svinefoder, er blevet solgt til foderkonce­rnen Nutreco.

MOBILITYWA­TCH

Tre i spil

Femern A/S har udvalgt tre konsortier, der skal konkurrere om at vinde opgaven med at bygge den transforme­rstation, som skal levere grøn strøm til Femern-tunnelen samt ladestande­re.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark