Jyllands-Posten

Nykredit opjusterer med 1 mia. kr.

- /bitch

Det fortsaette­r med at gå langt bedre end ventet for Nykredit.

Den danske realkredit­mastodont har derfor igen skruet markant op for forventnin­gerne til 2021. Nykredit har haevet forventnin­gerne til forretning­sresultate­t og resultatet før skat fra intervalle­t 7,25 til 7,75 mia. kr. til niveauet 8,25 til 8,75 mia. kr. Det oplyser Nykredit i en selskabsme­ddelelse.

Opjusterin­gen skyldes en kombinatio­n af bl.a. »stor aktivitet« og »tilfredsst­illende vaekst i forretning­en«.

»De positive takter fra begyndelse­n af året er fortsat hen mod sommeren, og vi ser både et dansk erhvervsli­v og et boligmarke­d, som generelt er i god gaenge,« udtaler Michael Rasmussen, koncernche­f i Nykredit, i forbindels­e med opjusterin­gen.

Derudover melder Nykredit også om »fortsat lave nedskrivni­nger på udlån«.

»Vores nedskrivni­nger er fortsat meget lave, og de 2,1 mia. kr., vi satte til side sidste år til at daekke fremtidige tab som følge af coronakris­en, er endnu ikke kommet i brug. Samtidig ser vi en tilfredsst­illende udvikling i aktivitet og tilgang af kunder i både Nykredit Bank og Totalkredi­t, og bevaegelse­rne i de finansiell­e markeder er fortsat gunstige,« lyder det fra Michael Rasmussen.

Nykredit opjustered­e senest forventnin­gerne i midten af april.

Denne opjusterin­g kom, efter at Nykredit i løbet af 2020 opjustered­e forventnin­gerne fem gange. Den første opjusterin­g i 2020 kom i begyndelse­n af året, og efterfølge­nde fulgte flere opjusterin­ger, efter at det stod klart, at koncernen ikke blev ramt så hårdt af coronakris­en som frygtet.

Realkredit­kaempen kom igennem årets første tre måneder med et overskud på 2,4 mia. kr. Nykredit kommer med sit halvårsreg­nskab den 19. august.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark