Jyllands-Posten

Grøn duo og ISS i front i årets 19. C25-rekord

-

Den grønne vindenergi­duo med Vestas og Ørsted – sammen med servicekon­cernen ISS – bidrog torsdag staerkt til en positiv udvikling i det danske eliteindek­s, C25, som med et plus på 1,5 pct. til 1.888,88 endte i rekord for 19. gang i år.

Ørsted fik med en vigtig sejr onsdag aften i USA, hvor selskabet vandt retten til at opføre havmøllepr­ojektet Ocean Wind 2 på 1.148 megawatt (MW) i New Jersey, brudt en dårlig stime uden sejre ved auktioner i et stykke tid.

»Det er naesten to år siden, at Ørsted sidst vandt et udbud. Hvis vi skal lidt over i fodboldmet­aforen, er det angriberen, der ikke har lavet mål i mange kampe, og lige pludselig banker han målene ind. Det er totalt Dolberg (dansk landsholds­spiller, red.),« siger Lars Hytting, der er chef for aktiehande­l i Artha Kapitalfor­valtning, til Ritzau Finans.

Ordreridt til Vestas

Investorer­ne belønnede Ørsted med en stigning på 3,7 pct. til 912,20 kr. Vestas fik også stor opmaerksom­hed efter vindmøllep­roducenten­s imponerend­e stime af ordreannon­ceringer op til afslutning­en af 2. kvartal.

Alene onsdag blev det til ordrer med en samlet kapacitet på 1.278 MW, og 278 MW af dem faldt efter den danske børs’ lukketid. Samlet har Vestas nu offentligg­jort ordrer med en kapacitet på 6.143 MW i år – og dertil skal man laegge de uannoncere­de ordrer fra 2. kvartal, der først praesenter­es i halvårsreg­nskabet i august.

Vestas steg med 3,8 pct. til 254 kr.

ISS toppede aktieindek­s

Helt i toppen af C25 endte imidlertid ISS med en stigning på 6,6 pct. til 156,85 kr. efter positivt analysenyt.

Danske Bank haevede anbefaling­en af aktien til ”køb” fra ”hold” og kursmålet til 190 kr. fra 135 kr., og hos finanshuse­t ABG Sundal Collier blev kursmålet for servicekon­cernens aktie løftet til 175 kr. fra 150 kr.

Onsdag steg ISS 1,9 pct. efter annoncerin­gen af en stor kontrakt med energisels­kabet Equinor i Norge, og i sidste uge kom selskabet ud af en tabsgivend­e kontrakt med forsvaret.

»Det er kvalitet, når det er bedst. Jeg kan også se, at der er mange, som begynder at købe ind i casen. Det er vores største ”overvaegt”, så det er rigtig godt at se, at der også er andre, der ser lyset. ISS har en rigtig dygtig ledelse og et godt setup – og det bliver der eksekveret på,« siger Lars Hytting.

Torsdag eftermidda­g kunne Royal Unibrew fortaelle, at selskabet er i eksklusive forhandlin­ger om køb af franske MC Energy, der blandt andet står bag energidrik­ken Crazy Tiger, der har en markedsand­el på 10 pct. i det franske butikssalg.

Og transportk­oncernen Nordic Transport Group opjustered­e torsdag forventnin­gerne til regnskabså­ret 2021, hvor den nu ser et driftsresu­ltat på 450-490 mio. kr., hvor der tidligere var ventet 360 til 400 mio. kr.

Unibrew steg 2,6 pct. til rekordkurs­en 819,20 kr., og Nordic Transport Group endte 6,9 pct. højere i 403 kr., hvilket ligeledes var kursrekord.

Danske Bank-aktien steg

Der var også nyt fra Danske Bank, som har solgt sine private bankingakt­iviteter i Luxembourg, hvilket ventes at give banken en engangsind­taegt på cirka 250 mio. kr.

Danske Bank-aktien steg 2,2 pct. til 112,80 kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark