Jyllands-Posten

Stadilsels­kab tror på vaekst

AEgmaskine-koncernen Sanovo er blevet sendt baglaens af coronakris­en, men topchef tror stadig på en vaekstplan.

- NICOLAI RAASTRUP nicolai.raastrup@finans.dk

Coronakris­en har gjort ondt på aegmaskine­virksomhed­en Sanovo Technology, en af hjørnesten­ene i Thor og Christian Stadils Thornico-koncern. Både omsaetning og indtjening er faldet markant, men topchefen venter comeback i år og tror stadig på en vaekstplan, der skal løfte selskabet over 1,5 mia. kr. i omsaetning inden for få år.

Sanovos omsaetning er faldet 20 pct. i 2020 til lidt over 850 mio. kr., og resultatet før skat er blevet halveret til 50 mio. kr.

»Vi leverer maskiner til kunder, der leverer til food service, dvs. restaurant­er, hoteller, flyselskab­er, cruiseskib­e, catering og lignende, og de har vaeret ramt over en bred kam hele verden rundt,« siger Michael Midskov, adm. direktør i Sanovo.

»Vi er tilfredse«

Sanovos maskiner bruges både til sortering af hele aeg, der saelges i supermarke­der, og flydende aegmasse, der bruges af industriba­gerier, restaurant­er og hoteller. Salget af maskiner til flydende aeg dykkede voldsomt, da coronakris­en var på sit højeste, mens der har vaeret et moderat fald i salget af maskiner til håndtering af hele aeg. For et år siden gaettede Michael Midskov på, at 2020 ville ende med et dyk i salget på 30-40 pct., men så galt gik det ikke:

»Vi er tilfredse i coronaens tegn, det kunne have vaeret meget vaerre. Vi er glade for, at vi realiserer et sort tal.«

Sanovo har ikke vaeret tvunget til afskedigel­ser, bl.a. fordi selskabet har fået lønkompens­ation.

Michael Midskov forventer, at de økonomiske resultater i år vil vende tilbage til niveauet i 2019, der var rekordår med en omsaetning på 1,1 mia. kr. Og han fastholder målsaetnin­gen om at nå over 1,5 mia. kr. i omsaetning inden for tre-fem år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark