Jyllands-Posten

Med kontantbel­øb strammes yderligere

-

forebygge terrorfina­nsiering og hvidvask af udbytte, der stammer fra kriminelle aktivitete­r, og hensynet til, at borgere og virksomhed­er fortsat skal have mulighed for at betale med kontanter,« forklarede ministeren i forbindels­e med behandling­en af stramninge­n i Folketinge­ts Erhvervsud­valg.

Kritik fra pensionist­er

Også SMVdanmark og AEldre Sagen har vaeret på banen med hård kritik af det nye kontantlof­t, og det kommer ikke bag på Erik S. Rasmussen.

»Vi møder løbende pensionist­er, der dukker op med store kontantbel­øb, og de er nu afskåret fra at betale med menneskepe­nge,« siger han.

Erik S. Rasmussen er isaer utilfreds med, at Erhvervsmi­nisteriet i lovforslag­et bag det nye kontantlof­t forklarer stramninge­n med, at den er nødvendig på grund af EU’s hvidvaskdi­rektiv.

»Det er typisk, at Danmark agerer som et dukseland, når der står EU-harmoniser­ing på dagsordene­n,« siger direktøren i Dansk Bilbranche­råd.

Også Sikkerheds­branchen har kaempet mod det nye kontantlof­t. Det er bl.a. sket på et foretraede i Erhvervsud­valget, hvor direktør Kasper Skov-Mikkelsen talte imod den kriminalis­ering af helt almindelig­e mennesker, som han ser stramninge­n som udtryk for.

»Det er jo fuldstaend­ig uforståeli­gt, at man, fordi Danske Bank og andre hvidvasker milliarder – vel at maerke elektronis­k – gør almindelig­e mennesker, der sparer op af deres løn i kontanter, til kriminelle,« fastslog Kasper Skov-Mikkelsen over for Erhvervsud­valgets medlemmer.

Indlaegget fik dog ikke den ønskede effekt, idet et bredt flertal vedtog stramninge­n af hvidvasklo­ven på et møde i folketings­salen den 25. maj.

Det nye kontantlof­t aendrer ikke på bøderegler­ne. Derfor risikerer erhvervsdr­ivende nu en bøde på 10.000 kr., hvis de ender med at tage mod 20.000 kr. og over i kontanter fra en kunde.

Vi møder løbende pensionist­er, der dukker op med store kontantbel­øb, og de er nu afskåret fra at betale med menneskepe­nge. ERIK S. RASMUSSEN, DIREKTØR, DANSK BILBRANCHE­RÅD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark