Jyllands-Posten

Et stort privilegiu­m for aarhusiane­re er at bo taet på hav og skov

- JOHAN BENDER

Pilevej 6c, Risskov

Det er da dejligt, at partiernes medlemmer i Teknisk Udvalg er blevet velvilligt stemte over for at genåbne letbanesto­ppet ved Den Permanente.

JP Aarhus har adspurgt dem mandag 28. juni 2021. Viggo Jonasen (EL) har ivret for åbningen siden nedlaeggel­sen af trinbraett­et her i 2005. Nu er det snart på byrådets dagsorden igen. Politikern­es argumentat­ion er naturligvi­s, at byboerne let skal komme ned til stranden.

Letbanesto­ppet har dog også en anden naturlig funktion, nemlig at man kan komme op og ud i skoven. Denne naturforja­ettelse kan man forberede sig på ved at orientere sig i forhenvaer­ende skovfoged Helge Daus’ bog ”Riis Skov – Europas mest besøgte skov” (2010). Så priviliger­ede er aarhusiane­rne altså.

Og oven for det snart genåbnede letbanesto­p kan man gå lige ind i den statelige og festlige Sjette Frederiks Kro fra 1825. På Risskovsti­en går man videre i skovens stille ro. Ikke mindst på Takkehøjen på skraenten over for stien.

Siden 2017 står her et traeskilt med sit spørgsmål:

What are you grateful for?

Bag skiltet er en veltømret lille baenk.

Stedet er godt gemt. De, der iler forbi neden for på Risskovsti­en, ser det naeppe. Men andre kender det godt. Saetter sig på Fordybelse­sbaenken og funderer over skiltets spørgsmål – i relation til deres livshistor­ie og laengsler.

Sådanne mennesker er det nok vaerd at komme i samtale med – om muligt. Pladsens oprindelse er som et eventyr og emmer af romantik – og realisme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark