Jyllands-Posten

Tunnelen er en sejr for Aarhus

- HANS KRISTIAN SKIBBY folketings­medlem erhvervs- og transporto­rdfører (DF)

Det er en sejr for hele Aarhus, at trafikken på Marselis Boulevard nu bliver gravet ned og gemt i en tunnel, der går under byen og hele vejen ned til havnen. Trafikstøj­en har i årevis overdøvet råbene fra de mange aarhusiane­re, der er traette af trafik og bilos på den svaert befaerdede vej.

Endelig bliver de hørt.

Dansk Folkeparti har i flere år kaempet for at få trafikken ledt gennem en tunnel frem for gennem byen, og derfor er det med stor glaede og tilfredshe­d, at kampen er vundet. Planerne om en Marselis-tunnel realiseres, og arbejdet går i gang allerede i 2025.

Jeg har flere gange kørt ad Marselis Boulevard, og jeg har stor medfølelse med de beboere, der i alt for mange år har måttet døje med generne fra en overbefaer­det vej. Nu bliver arealet frigjort til anden byudviklin­g, og det kommer til at gavne både boulevarde­ns naboer og resten af borgerne i Aarhus, der nu får mulighed for at udnytte de mange kilometer vej til andre projekter.

Marselis-tunnelen bliver et samarbejde mellem Folketinge­t og Aarhus Kommune, der selv bidrager med et større millionbel­øb. Det er med til at sikre en mere glidende trafik til gavn for det aarhusians­ke erhvervsli­v, der nu får direkte adgang til havnen og den nye faergeterm­inal.

Når trafikken bliver gemt vaek under jorden, ser fremtiden lys ud for Aarhus.

Der er stadig et stort arbejde at gøre, men jeg er glad for, at Dansk Folkeparti er med i aftalen, og jeg vil gerne sige tillykke til Aarhus og omegn.

 ??  ?? Tegning:
Rasmus Sand Høyer
Tegning: Rasmus Sand Høyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark