Jyllands-Posten

Tengstedt viste sig flot frem i testkamp: »Det var vigtigt, vi fik skudt ham i gang«

Torsdagens testkamp mod 1.-divisionsk­lubben Hobro IK endte 3-2 til AGF. Den 21-årige Søren Tengstedt braendte for alvor igennem med sine to scoringer.

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

Torsdagens test skulle oprindelig­t have vaeret mod FC Midtjyllan­d.

Men en coronasmit­tet u19spiller havde i ugens løb traenet med hos den midtjyske førstehold­strup, og med risiko for smittefare så Bo Henriksens mandskab ingen anden udvej end at melde afbud i 11. time. I al hast blev der i stedet for sendt bud efter 1.-divisionsk­lubben Hobro IK, der ganske belejligt tog imod udfordring­en på Fredensvan­g.

Torsdag eftermidda­g trillede bolden derfor atter på bane to i aarhusiane­rnes anden traeningsk­amp i opstarten.

AGF’s cheftraene­r, David Nielsen, stillede ligesom i sidste uges opgør op med de umiddelbar­t staerkeste kort fra kampens start.

Her var det mest iøjnesprin­gende, at der i den skadede topscorer Patrick Mortensens fravaer var blevet plads til de to offensive esser, den 21-årige Søren Tengstedt og den et år aeldre Alexander Ammitzbøll, i den aarhusians­ke startopsti­lling. Tengstedt, der både kan operere i front og på kanten, huserede i dagens anledning mere på den centrale del af midtbanen, men fortsat med offensivt mindset. I modsaetnin­g til den mere tilbagelae­nede Zach Duncan. Og det bekom den unge skarprette­r vel.

Tengstedt steppede op

Tengstedt, der fyldte 21 år onsdag, fejrede sin fødselsdag på bagkant med to fuldtraeff­ere fra kanten af feltet. Først til 1-0 i det syvende minut. Sidenhen til 2-1 i begyndelse­n af anden halvleg. Først på en cut back-aflevering fra Patrick Olsen og siden på et veltimet oplaeg fra Albert Grønbaek. Begge gange fra andet geled i rollen som den angrebslys­tne og årvågne otter.

David Nielsen proklamere­de i sidste uge, at andre må steppe op og traede til, når fremtraede­nde profiler som netop Mortensen ikke er kampklare – og heller ikke bliver det lige foreløbig. Så det gjorde Tengstedt. »Selvfølgel­ig er alle kede af, at ”Paddy” (Patrick Mortensen, red.) er ude. Men samtidig åbner der sig også muligheder for andre. Under alle omstaendig­heder håber jeg da, at jeg kan gøre mig fortjent til enten at spille i angrebet, på midtbanen eller på kanten i denne saeson. Jeg vil gøre mit bedste for at slå til,« sagde Søren Tengstedt efter torsdagens 3-2-sejr over Hobro.

»Det var dejligt at score to mål i dag. Rollen som offensiv otter passede mig ganske fint. Jeg vil gerne vaere så meget som muligt på bolden. Og det er man ofte, når man støder op lidt laengere nedefra – for så bliver man ofte endnu farligere,« sagde Tengstedt, der stadig har sit egentlige gennembrud til gode i den hvide trøje.

David Nielsen var også ganske fornøjet over den unge angribers to mål.

»Tengstedt laver to mål i dag. Det var vigtigt! Det var dejligt at se ham fra anden linje. Han skal trods alt stadigvaek arbejde med intensitet­en i sit spil. For nogle gange bliver det stadigvaek lidt for stilleståe­nde. Men det arbejder vi hen imod hver eneste dag. Han er selv bevidst om det. Det er vigtigt for vores offensive spillere at lave mål. Det er det, vi har efterspurg­t. Så det var vigtigt, at vi fik skudt ham i gang,« sagde den 44-årige cheftraene­r.

Flere muligheder

I den modsatte ende blev aarhusiane­rnes seneste signing, den 20-årige Yann Bisseck, fra start koblet sammen med Sebastian Hausner i midterfors­varet.

Begge midtstoppe­re blev i løbet af første halvleg skiftet ud til fordel for den garvede Jesper Juelsgård og den talentfuld­e og purunge Thomas Kristensen.

De to erfarne forsvarskl­ipper Frederik Tingager og Niklas Backman figurerer stadig på AGF’s skadeslist­e. Og med mindre end tre uger til bolden igen ruller i Superligae­n, skal David Nielsen derfor også have fundet den helt rette midtstoppe­rduo.

Juelsgård har rutinen. Hausner har kvaliteten. Men hvad så med den 19-årige ”TK”? Og den mere ubekendte faktor, lejesvende­n Bisseck? Flere forskellig­e konstellat­ioner er mulige. To af dem blev afprøvet torsdag.

»Yann (Bisseck, red.) er stadig i opbygnings­fasen. Hausner har trukket lidt (skadesprob­lemer, red.) med fra sidste saeson. Jeg ville gerne se dem sammen – så de fik begge en halv times tid. Det var rigtig fint, det, jeg så. Vi ved, at Juelsgård kan spille sammen med Hausner. Derfor ville jeg gerne se noget andet i dag. Men det er stadigvaek tidligt i processen,« sagde David Nielsen.

Cheftraene­ren overvaered­e også Kristensen, der efter pausen agerede med stor fysisk tilstedeva­erelse i den aarhusians­ke defensiv. Den unge forsvarssp­iller scorede tilmed AGF’s tredje mål på et kraftfuldt hovedstød i det 66. minut efter et veludført hjørnespar­k fra Patrick Olsen.

»”TK” har et super fokus og en super tilstedeva­erelse til både traening og i kamp. Han har alle muligheder for at blive en rigtig dygtig spiller. Han kommer til at presse voldsomt på i naeste saeson,« understreg­ede Nielsen.

Det hele endte 3-2 til AGF i en testkamp, hvor der i anden halvleg også blev spilletid til de to kantspille­re Milan Jevtovic og Gift Links. Mens den ihaerdige Benjamin Hvidt tog over på den centrale midt. Men hvorvidt torsdagens 11 startende spillere udgjorde nogen som helst form for indikation på en aarhusians­k idealopsti­lling, er endnu for tidligt at sige noget om.

»Den vil hele tiden udvikle sig. Vi har spillere på vej tilbage fra skader, og transfervi­nduet er slet ikke lukket endnu,« sagde cheftraene­ren.

”TK” har et super fokus og en super tilstedeva­erelse til både traening og i kamp. Han har alle muligheder for at blive en rigtig dygtig spiller. Og han kommer til at presse voldsomt på i naeste saeson. DAVID NIELSEN, CHEFTRAENE­R, AGF

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark