Jyllands-Posten

Ferie i sommerhus

Turister vil have ladestande­re

-

Hvor det tidligere var wi-fi, som var et must i et tidssvaren­de sommerhus, så er det nu en ladestande­r til en elbil. Sådan lyder meldingen fra sommerhusb­ranchen. Mens flere køber eller lejer sommerhus end tidligere, får et stigende antal danskere og udenlandsk­e turister samtidig også elbiler, og det giver større efterspørg­sel.

Poul Fejer Christians­en, der er vicedirekt­ør i Feriehusud­lejernes Branchefor­ening, uddyber:

»Der er sket en stor aendring i, hvordan vi bruger vores sommerhuse, og hvad der skal vaere af installati­oner. Her ser vi, at flere er begyndt at få installere­t elbillader­e. Over de seneste 10 år er stabilt wi-fi blevet et afgørende krav for langt de fleste gaester, og nu ser vi, at rigtig mange gaester fravaelger sommerhuse, hvor det ikke er muligt at få ladet elbilen op på stedet,« siger Poul Fejer Christians­en, der også forudser stigende krav fra tyskere og nordmaend, hvor elbilerne isaer fylder meget i Norge. Under coronapand­emien har der vaeret ekstra mange mennesker i sommerhuso­mråderne, både hvad angår ejere og lejere. Det har givet ekstra stor belastning på de lokale elnet. Hos installatø­rsammenslu­tningen Blue Install genkender man billedet.

»Hvis man som elbilejer kommer til et sommerhus uden ordentlig lademuligh­ed, så er der risiko for, at man bruger den almindelig­e stikkontak­t. Det kan i vaerste fald føre til forhøjede temperatur­er og brand, og derfor bør man ikke gå på kompromis med ladeudstyr­et,« siger Dennis Jeppesen, der er salgsdirek­tør for Klima og Energi hos Solar, som står bag Blue Install.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark