Jyllands-Posten

Mere kant i ny og stilren japansk hatchback

Honda løfter sløret for den nye generation af Civic, der dog først lanceres herhjemme i slutningen af 2022.

- JENS OVERGAARD

Designerne hos Honda har ofte fået lov til at spraelle lidt ekstra, når en ny Civic var under opsejling. Det så vi isaer med ottende og niende generation fra 2005 og 2011, der med deres kileformed­e, naermest rumskibsag­tige design har vaeret helt deres egne.

Den seneste fra 2016 var dog mere afdaempet. Det gaelder også den nyeste 11. generation, hvor designerne fortsaette­r de lidt forsigtige linjer og fører blyanten hen mod et mere stilrent design med kantede linjer, som vi bl.a. også ser det i den nye HR-V, der kommer senere på året. Det viser de første billeder af den europaeisk­e version, som det japanske maerke har sluppet ud.

Her er foreløbig få detaljer. Modellen vil dog formentlig blive udstyret med maerkets e:HEVhybridm­otorer. Det er samme teknologi, som findes i Jazz og CR-V og altså HR-V, der kommer sidst på året. I Jazz fungerer en 1,5 liters benzinmoto­r i en hybrid-opsaetning sammen med et batteri og to elmotorer. Det er et system med højspaendi­ng som hos Toyota. Her yder Jazz 109 hk, og den større CR-V med en 2,0 liters motor 184 hk . Den nye HR-V yder 131 hk, og det lyder ikke usandsynli­gt i Civic.

Senere dansk premiere

Den nye model bygger ifølge udenlandsk motorpress­e på en videreudvi­kling af platformen fra 10. generation, hvilket tyder på dimensione­r, som matcher forgaenger­en, men med ekstra rummelighe­d på grund af den mere regulaere form.

Ifølge maerkets materiale har den nye model en større stivhed i karosserie­t, hvilket giver bedre køreegensk­aber, mindre støj og resonans, mens den er mere sikker. På bagsaedern­e er der nu mere plads til knae og hovedhøjde, mens man ved at skubbe A-stolpen og flytte sidespejle­ne ud i dørene har fået bedre udsyn. To små opera-vinduer ved C-stolpen hjaelper også på udsynet.

Civic er foreløbig udelukkend­e vist som en femdørs hatchback. Det er også tilfaeldet i det materiale, som er sendt ud samtidig til det store amerikansk­e marked. Her får modellen dog, ligesom i Japan, tidligere debut end herhjemme, hvor det først bliver i slutningen af 2022.

Digital instrument­ering

På det amerikansk­e pressesite vises i modsaetnin­g til de europaeisk­e også billeder af interiøret. Spørgsmåle­t er, hvor stor forskel der bliver på modellerne?

Billederne fra USA viser et interiør, som er opgraderet markant i forhold til det kendte. Her er bl.a. digital instrument­ering på 10,2 tommer, en ny central skaerm på syv tommer, som kan opgraderes til ni tommer og trådløs Apple Carplay/Android Auto.

Nye tider

Ifølge udenlandsk­e medier kommer Civic i Europa med et omfattende sikkerheds­system, der bl.a. omfatter adaptiv fartpilot med skilteafla­eser, køassisten­t og adaptive forlygter.

Med den nye model kommer der også et historisk skifte. Siden den femte generation kom på banen i 1994, har Civic til det europaeisk­e marked vaeret produceret på Hondas fabrik i engelske Swindon. Når produktion­en af 10. generation stopper her, er det også slut med modellen. Honda slutter nemlig bil- og motorprodu­ktion i England. Så 11. generation af Civic skal produceres i Japan.

ofre en halv mio. kr. for Golf GTI med 245 hk, kan der vaere penge at spare her

Selv om Poloen ikke yder naer så meget, er der alligevel sket ting og sager under motorhjelm­en. Her stiger ydelsen en smule, og den 2,0 liters turbomotor leverer nu 207 hk. Den spiller sammen med et DSG-automatgea­r på syv trin, og som får bilen til at springe fra 0-100 km/t. på 6,5 sek., mens topfarten er 240 km/t. Polo GTI har også fået koncernens elektronis­ke XDS-differenti­ale, så den kan komme hurtigere rundt i sving. Sportsunde­rvognen er saenket med 15 mm for at hjaelpe på køreegensk­aberne, mens der kan opgraderes med adaptive støddaempe­re med køreprogra­mmer, som er ekstraudst­yr. Den nye Polotopmod­el

kan også kendes på dobbelte afgangsrør, tagspoiler, diffuser og markante 17 tommer faelge, som kan opgraderes til 18 tommer.

Inden døre byder GTI’en på digital instrument­ering med en skaerm på otte tommer samt en central skaerm på 10,25 tommer, der er standard.

Her er naturligvi­s også sportssaed­er med det klassiske ternende karomønste­r, der udspringer af den første Golf GTI med rødder tilbage til 1976, og som dengang ydede for datiden voldsomme 110 hk. Den første Polo GTI kom på markedet i 1998, og den har bidt sig fast i modelprogr­ammet, som på et tidspunkt endda omfattede en Up GTI. Danske priser og udstyr for Polo GTI kendes ikke.

 ?? Den nye Honda Civic får mere kantede former, og pladsen inden døre vokser. Fotos: Honda ?? Den første Civic-model blev lanceret i 1972.
Den nyeste bliver 11. generation. Modellen har fra femte til 10. generation vaeret produceret i engelske Swindon, men den produktion rykker nu til Japan.
Den nye Honda Civic får mere kantede former, og pladsen inden døre vokser. Fotos: Honda Den første Civic-model blev lanceret i 1972. Den nyeste bliver 11. generation. Modellen har fra femte til 10. generation vaeret produceret i engelske Swindon, men den produktion rykker nu til Japan.
 ??  ?? Kabinen, som her ses i den amerikansk­e version, renoveres, og der kommer nye storskaerm­e.
Kabinen, som her ses i den amerikansk­e version, renoveres, og der kommer nye storskaerm­e.
 ??  ?? Mellemklas­semodellen får samme hybridtekn­ologi, som en raekke af Hondas modeller har i dag.
Mellemklas­semodellen får samme hybridtekn­ologi, som en raekke af Hondas modeller har i dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark