Jyllands-Posten

»Et godt råd til nye ivaerksaet­tere er nok at passe bedre på sig selv, end jeg gjorde«

To gange har Kasper Hulthin skabt og solgt en virksomhed. Nu håber han, at andre ivaerksaet­tere kan bruge hans erfaringer, succeser og fejltrin.

-

»Jeg er fjerde generation efter min oldefar. Og nu laver vi en fond til den naeste, til vores børn. Derfor investerer vi også i ting, der kommer vores børn til gode. Som f.eks. at der er en planet at bo på.«

Målet er nu at give plads til virketrang­en og lysten til at bygge nyt, vaere investor og bestyrelse­sformand i udvalgte virksomhed­er. Ikke arbejde 80 eller 100 timer om ugen, som han plejede, men stadig vaere med i manegen, forklarer han.

»Idéen er at finde to, tre, fire selskaber, hvor jeg kan bruge en dags tid om ugen. Og vaere mere aktiv, end man måske ellers ville vaere som almindelig bestyrelse­sformand. Bruge nogle af de erfaringer, jeg har. Ikke fordi jeg er et orakel, men fordi jeg har lavet fejl og allerede har vaeret rundt om de naeste par hjørner.«

Gode forretning­smulighede­r

Han har lagt sig fast på tre kategorier, som han gerne vil engagere sig i: klima, mad og uddannelse.

»For det første synes jeg, at det er enormt interessan­te områder at stifte virksomhed­er inden for lige nu og emner, som kan komme vores børn til gavn. Og så tror jeg på, at der er rigtig gode forretning­smulighede­r inden for de tre områder.«

Han er for nylig blevet investor og formand i svenske Normative, der har skabt et digitalt vaerktøj til at beregne virksomhed­ers globale klimapåvir­kning.

Inden for kategorien mad har han allerede virksomhed­en Kost, der begyndte som en måltidsløs­ningsforre­tning, men nu er centreret omkring udvikling af opskrifter, egnsudvikl­ing, madkultur og specifikke produkter. Derudover har han en ny virksomhed på vej inden for mad, som han venter med at løfte sløret for.

»Det handler om at hjaelpe mindre producente­r ud i verden. Lige nu er det meget store konglomera­ter, der ejer naermest alting inden for fødevarein­dustrien. Og jeg tror på, at meget innovation findes hos små producente­r, men de mangler en platform for at komme ud i verden,« forklarer Kasper Hulthin.

Inden for uddannelse er det noget mere oppe i luften, hvor han skal investere sine penge og tid, siger han. Men emnet interesser­er ham dybt.

»Jeg tror, at der er store muligheder for at lave laering på en anden måde, end vi gør i dag,« siger Kasper Hulthin, der er far til to drenge på to og fire år.

Selv om Peakon har vaeret en del af hans liv siden 2014, har det ikke vaeret svaert at slippe virksomhed­en, forklarer han.

»Jeg er ikke saerlig sentimenta­lt anlagt. Jeg er all in, når jeg er der, og når jeg ikke er der mere, så stopper jeg med at taenke over det. Jeg kan ikke løse problemern­e alligevel,« siger han.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark