Jyllands-Posten

Forvaltere advarer mod grøn jubeloptim­isme: Der vil komme korrektion­er fra tid til anden

De mange danskere, som er begyndt at investere i baeredygti­ge fonde, må indstille sig på, at der kan komme kursfald, selv om den grønne omstilling buldrer derudad.

- NIKLAS KRIGSLUND niklas.krigslund@finans.dk

Der skal investeres svimlende summer for at nå i mål med den grønne omstilling. Det er dog ingen naturlov, at det vil få de baeredygti­ge aktier til skyde op i en lige linje, lyder det fra flere forvaltere.

De opfordrer derfor det voksende antal af danskere, der saetter penge i ESG-fonde,

til at have is i maven.

»Det er vigtigt, at kunderne taenker langsigtet. Hvis de har en kort tidshoriso­nt, så vil det ikke vaere den rigtige beslutning at investere i i den her type af fonde eller aktier generelt. Der vil komme korrektion­er fra tid til anden,« siger Tine Vestergren Uldal, chef for opsparing og investerin­g i Nordea.

Formaninge­n kommer, efter at baeredygti­ghed er slået igennem som investerin­gstema under coronakris­en. Hvor det tidligere mest var pensionska­sserne og andre institutio­nelle investorer, som drev udviklinge­n, så er detailinve­storerne også kommet med på vognen.

Nedlukning­erne har givet mange danskere tid til at dyppe taeerne i aktiemarke­det, og de har bl.a. kastet sig over grønne aktier og ifølge flere banker baeredygti­ge investerin­gsfonde.

Nordea melder om vaekst i sine ESG-fonde til private, mens Danske Bank netop har fintunet seks af sine grønne produkter for at imødegå den voksende efterspørg­sel.

I forrige uge lancerede handelspla­tformen Nordnet, som henvender sig til småinvesto­rer, også fire nye lysegrønne fonde. Ifølge direktør Anne Buchardt er baeredygti­ghed »superhot« blandt brugerne.

Kursen er vendt

Den store interesse i at investere klimavenli­gt og med etik for øje fik i slutFlere

12 8

 ??  ?? Ifølge Anne Buchardt, ceo i Nordnet Danmark, er baeredygti­ghed superhot. Foto: Brian Karmark
Ifølge Anne Buchardt, ceo i Nordnet Danmark, er baeredygti­ghed superhot. Foto: Brian Karmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark