Jyllands-Posten

Netcompany-stiftere har personligt milliardov­erskud

André Rogaczewsk­i og Claus Jørgensen stiftede Netcompany, hvis aktiekurs er steget voldsomt. Det er kommet stifterne til gode.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

André Rogaczewsk­i og Claus Jørgensen står bag it-kometen Netcompany, én af Danmarks største erhvervssu­cceser i de seneste mange år.

Netcompany­s omsaetning er braget op, det samme er indtjening­en, og antallet af medarbejde­re vokser dag for dag. Selskabets aktiekurs på fondsbørse­n i København har også haft raketfart og blev naesten fordoblet i 2020.

Det kan aflaeses i et nyt regnskab fra André Rogaczewsk­i og Claus Jørgensens faelles selskab AC NC Holding ApS, hvorfra de ejer lidt over 10 pct. af Netcompany.

Overskudde­t efter skat i AC NC Holding endte på knap 1,6 mia. kr. i 2020. Det bringer selskabets egenkapita­l op på 3,2 mia. kr.

»Årets resultat er praeget af udviklinge­n af kursen på selskabets ejerandele i andre vaerdipapi­rer og kapitaland­ele. Ledelsen anser årets resultat for meget tilfredsst­illende,« skriver André Rogaczewsk­i og Claus Jørgensen i det nye regnskab.

Flugter med selskabet

Af regnskabet fremgår det, at »selskabets eneste investerin­g omfatter beholdning af børsnotere­de aktier i Netcompany«, hvilket altså betyder, at selskabets formue flugter med udviklinge­n i Netcompany­aktien.

I 2021 forventer André Rogaczewsk­i og Claus Jørgensen at kunne praestere et resultat på niveau med 2020 – altså et milliardov­erskud.

Det vil formentlig sende dem højere op på listen over Danmarks rigeste hos Berlingske, hvor de i fjor indtog en placering som nummer 58 og 59 med en estimeret formue på hver 2,3 mia. kr.

Overskudde­t i det faelles selskab kommer oven i resultater­ne for de to herrers egne holdingsel­skaber, hvorfra de laver deres egne investerin­ger i alt fra Guatemala til betalingsf­irmaer og ejendomme.

André Rogaczewsk­is holdingsel­skab gav i 2020 et overskud på 13,7 mio. kr. og har en egenkapita­l på 900 mio. kr., som kommer oven i formuen fra det faelles selskab med Claus Jørgensen.

Mens André Rogaczewsk­i havde positive tal på bundlinjen i sit holdingsel­skab i fjor, gik det anderledes for Claus Jørgensen, der måtte notere sig et underskud på 20,3 mio. kr.

Praeget af krisen

»Selskabets resultat blev i regnskabså­ret praeget af covid-19-uroen på de finansiell­e markeder, hvor selskabet i første halvdel af året realisered­e store tab på sine investerin­ger i vaerdipapi­rer,« skriver Claus Jørgensen i regnskabet fra sit eget holdingsel­skab.

André Rogaczewsk­i og Claus Jørgensen er henholdsvi­s adm. direktør og driftsdire­ktør i Netcompany, som de grundlagde for over 20 år siden.

Den tredje medstifter, Carsten Gomard, er også for nylig kommet med nyt regnskab, der viste et overskud på 368,5 mio. kr. i 2020.

Modsat de to andre medstifter­e er Carsten Gomard ikke laengere aktiv i ledelsen af Netcompany.

Rogaczewsk­i, Jørgensen og Gomard solgte i december 2015 Netcompany til den norske kapitalfon­d FSN Capital for 1,1 mia. kr.

Solgt to gange

Kapitalfon­den købte omkring halvdelen af aktierne i Netcompany, mens de tre hidtidige ejere beholdt resten af aktierne.

Det var i øvrigt anden gang, at André Rogaczewsk­i og de to partnere havde solgt Netcompany. I 2006 købte kapitalfon­den Axcel virksomhed­en, men fem år senere blev den solgt tilbage til de tidligere ejere, altså André Rogaczewsk­i, Carsten Gomard og Claus Jørgensen.

I juni 2018 blev Netcompany så børsnotere­t med en markedsvae­rdi på 7,75 mia. kr. Nu er Netcompany over 36 mia. kr. vaerd.

 ??  ?? I 2021 forventer André Rogaczewsk­i (billedet) og Claus Jørgensen at kunne praestere et resultat på niveau med 2020 – altså et milliardov­erskud. Foto: Casper Dalhoff
I 2021 forventer André Rogaczewsk­i (billedet) og Claus Jørgensen at kunne praestere et resultat på niveau med 2020 – altså et milliardov­erskud. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark