Jyllands-Posten

Aftale med global nyhedstjen­este

-

30 medarbejde­re i 2020 en bruttoomsa­etning på 12,3 mio. kr. og en nettoomsae­tning på 5,6 mio. kr.

Usynlige vandmaerke­r

Forskellen på de to tal illustrere­r, hvor stor en kommission Copyright Agent udbetaler til de rettigheds­havende kunder via sin algoritmes­tyrede monitoreri­ng af ophavsbrud.

Forud for noteringen på

First North onsdag har selskabet opnået en forhåndste­gning på 30 mio. kr., der ifølge stifter og adm. direktør Henrik Eggert skal bruges på at udbrede produktet til enkeltståe­nde kunder frem for kun medieburea­uer som Ritzau/Scanpix, STT og NTB.

Derudover bliver noget af kapitaltil­førslen dedikeret til at udvikle et usynligt vandmaerke i digitale fotos, mens Copyright Agent selvsagt også skal bruge penge på at indtage flere markeder.

»Det er en vigtig opgave at sikre et baeredygti­gt, kreativt økosystem ved at sørge for, at der er ordentlige og rimelige vilkår for de mennesker, som lever af at skabe originalt indhold,« siger Henrik Eggert.

Han forventer at opnå en bruttoomsa­etning på den sjove side af 20 mio. kr. i år og at indtage USA, Sydamerika og Australien inden 2025.

»Problemsti­llingen stiger i takt med digitalise­ringen, fordi flere og flere aktører anvender tekst og fotos i kommerciel­t øjemed til at formidle budskaber, konvertere kunder og saelge varer,« forklarer stifteren.

Validering af produktet

Kontrakten med Reuters betragter han derfor som langt mere end en økonomisk gevinst.

»Aftalen er en staerk validering af vores produkt. Reuters er jo en global tjeneste og et fyrtårn i markedet. Så derfor vil samarbejde­t automatisk kvalificer­e os over for andre kunder,« vurderer Henrik Eggert.

Blandt investorer­ne i selskabet er erhvervspr­ofilen Henrik Kølle, der står i spidsen for Tandlaegen.dk og tidligere har etableret Pixeline.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark