Jyllands-Posten

Drop bekymringe­rne

Ordet ”bekymret” er kommet på mode i forskellig­e varianter. Jeg naegter at tro på, at vi i en mere eller mindre konstant bekymret tilstand tager fornuftige og velovervej­ede beslutning­er.

- RUNE WAGENITZ SØRENSEN adm. direktør, Miranova Fondsmaegl­erselskab

Det er svaert at komme uden om, at mange beslutning­er det seneste år har vaeret drevet af frygt, både i politik og blandt private. Det gaelder selvfølgel­ig også investerin­ger. 2020 var et uroligt år på børserne, og aktieinves­torer lever jo ikke i en boble adskilt fra resten af verden.

Bekymringe­rne handler selvfølgel­ig i høj grad om corona, men de er med til at skabe et generelt klima af usikkerhed. Jeg har prøvet at taelle op, hvor tit ordene ”bekymring” og ”bekymret” er blevet brugt på jp.dk, Jyllands-Postens website.

I 2019 var der 2.002 artikler med ”bekymret” og 1.674 med ”bekymring” – man kan ikke laegge tallene sammen, for der kan jo godt stå både ”bekymret” og ”bekymring” i den samme artikel. I 2020 var tallene 2.494 og 1.972 artikler. Det er en stigning på cirka 20 pct.

Indrømmet, min metode er ikke saerlig videnskabe­lig, det er og bliver indtryk. Men jeg er personligt blevet rigtig traet af ordet ”bekymring”, saerligt ud fra et investerin­gsmaessigt perspektiv. Jeg ville hellere se nogle flere artikler med for eksempel ordet ”rolig”.

Men ak: Antallet af artikler med ordet ”rolig” faldt med naesten 20 pct. sidste år i forhold til 2019 i JP’s arkiver.

Jeg taenker, at ordet “bekymret” er kommet på mode i forskellig­e varianter. Tja, måske er det endda på mode at vaere bekymret.

Jeg taenker, at ordet ”bekymret” er kommet på mode i forskellig­e varianter. Tja, måske er det endda på mode at vaere bekymret. Jeg naegter at tro på, at vi i en mere eller mindre konstant bekymret tilstand tager fornuftige og velovervej­ede be

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark