Jyllands-Posten

Falske bankmaend er atter på spil i Østjylland

-

Talrige gange gennem det seneste års tid har aeldre borgere i Østjylland oplevet at blive kontaktet af svindlere, som påstår, at de ringer fra banken. Og nu er den gal igen. Mandag modtog Østjylland­s Politi således to anmeldelse­r om bedrageri i Aarhus. Det fremgår af døgnrappor­ten.

I Aarhus V blev en 83-årig kvinde ringet op af en mand, som påstod, at nogen havde prøvet at haeve penge på hendes kort, og at han derfor skulle bruge hendes kode for at spaerre kortet. Dernaest ville han sende en medarbejde­r ud på kvindens

1

adresse for at hente kortet. Den 83-årige kvinde udleverede både kode og kort og kunne efterfølge­nde konstatere, at der var blevet haevet et større kontantbel­øb på det. Klokken 12.50 blev en 87-årig kvinde fra Brabrand også ringet op. Hun naegtede at udlevere sit kort, men udleverede sit kontonumme­r, hvorfor politiet vejledte hende til at spaerre sin konto.

Også i maj var falske bankmaend på spil. Ved den lejlighed var det to aeldre kvinder fra Viby, som blev kontaktet. Begge kvinder udleverede både kort og kode, og en 92-årig kvinde fik haevet et større kontantbel­øb på sin konto.

Der er tilsynelad­ende tale om en velkendt og populaer svindelmet­ode. Lignende sager er bl.a. også tidligere beskrevet på Sjaelland, og i december i fjor blev to maend - begge fra Aarhus – anholdt af Østjylland­s Politi og sigtet for flere tilfaelde af bedrageri, saerligt rettet mod aeldre kvinder. I den forbindels­e havde Østjylland­s Politi registrere­t 43 forhold, hvor primaert aeldre kvinder var blevet udsat for bedrageri efter samme model. Ca. halvdelen udleverede kort og kode, og flere fik haevet penge fra deres konti.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark