Jyllands-Posten

SØGNING TIL E-LAERING

- Kilde: Uddannelse­s- og Forsknings­ministerie­t

1.718 søgte i 2021 ind på et e-laeringsud­bud som deres førsteprio­ritet. Heriblandt var 339 ansøgere til paedagog, 222 til finansøkon­om og fem til driftstekn­olog.

I 2020 søgte 1.647 ind på et af de 30 e-laeringsud­bud, man kunne søge. Inden coronapand­emien var der i 2019

1.384 ansøgere, og i 2018 var der 1.419.

Det var et fald fra 2016 og 2017, hvor hhv. 1.597 og 1.589 søgte ind på e-laeringsud­bud. De mest populaere uddannelse­r på e-laeringsud­bud er paedagog, socialrådg­iver, folkeskole­laerer, sygeplejer­ske og finansøkon­om. de kunne beholde deres arbejde, imens de laeste. Men der går man galt i byen, for det er lige så kraevende virtuelt, og du skal laegge lige så mange timer i.«

På Profession­shøjskolen Absalon er e-laeringsud­buddene såkaldt blendede uddannelse­r, hvor det meste foregår online, og resten er fremmøde, så de studerende kan øve de praktiske aspekter ved uddannelse­n. Camilla Wang mener, at det er den form for tilrettela­eggelse, der er forskellen på et e-laeringsud­bud og onlineunde­rvisningen under coronanedl­ukningen.

»En e-laeringsud­dannelse er jo ikke bare fysisk undervisni­ng, der er flyttet til en skaerm, det er tilrettela­gt som e-laering, hvilket er meget anderledes end en fysisk uddannelse. Så vi er ikke bekymrede for kvaliteten. Det er jo en form for nødundervi­sning, der har vaeret her under corona,« siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark