Jyllands-Posten

Smitten stiger i Tokyo: OL bliver helt uden tilskuere

Delta-variant har fået fat i Japans hovedstad. Myndighede­rne har derfor forlaenget undtagelse­stilstande­n, så den gaelder frem til den 22. august.

-

Der kommer ikke til at vaere tilskuere på tribunerne, når

OL i Tokyo begynder om få uger.

Det slog den japanske minister Tamayo Marukawa fast torsdag. Hun har det politiske ansvar for afviklinge­n af OL i Tokyo.

Sammen med OL-arrangører­ne har hun torsdag holdt møde, og det helt store tema var altså at beslutte, om der måtte komme tilskuere til OL.

Tidligere har arrangører­ne tilladt op til 10.000 tilskuere og maksimalt 50 pct. belaegning på tilskuerpl­adserne, men på grund af stigende coronasmit­te i Tokyo er emnet blevet taget op igen.

Beslutning­en om at tillade tilskuere blev taget så sent som 21. juni, men den meget smitsomme Delta-variant har fået fat i Japans hovedstad.

Myndighede­rne i Japan har derfor forlaenget den igangvaere­nde undtagelse­stilstand, så den gaelder frem til den 22. august. OL begynder den 23. juli og slutter den 8. august.

Praesident­en for organisati­onskomitée­n, Seiko Hashimoto, aergrer sig over, at man er nødsaget til at gå så vidt som at udelukke tilskuere fra arenaerne.

»Det er beklagelig­t, at OL bliver arrangeret i et meget begraenset format,« sagde hun torsdag og undskyldte samtidig overfor dem, der allerede har købt billet.

Japanerne er imod OL

Flere sundhedsek­sperter i Japan har i flere uger givet udtryk for en holdning om, at det mest sikre var at gennemføre OL uden tilskuere.

Meningsmål­inger i de seneste måneder har desuden vist, at den japanske befolkning i høj grad har vaeret imod, at OL skulle gennemføre­s. Kun japanske borgere havde den gang mulighed for at købe billet til OL.

Onsdag blev der registrere­t 920 nye tilfaelde af coronasmit­te i Tokyo. Det er det højeste antal siden midten af maj. Der bor små 14 mio. mennesker i Tokyo.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark