Jyllands-Posten

Landsholde­t vendte hjem – skuffet, men frem for alt sultent efter mere

En stolt og rørt Kasper Hjulmand forudser, at landsholde­t er på vej mod nye eventyr.

- STEEN A. JØRGENSSEN Steen.A.Jorgenssen@jp.dk

Den vaerste skuffelse over at vaere så snublende taet på en plads i EM-finalen havde lagt sig, da Danmarks fodboldlan­dshold torsdag landede i Københavns Lufthavn, hvor koner, kaerester, børn og familie ventede dem.

Det var en meget rørt landstraen­er, Kasper Hjulmand, der på truppens vegne takkede fans og befolkning for den enorme opbakning under slutrunden, som viste sig at blive en følelsesma­essig rutsjebane­tur af de helt store – ikke mindst på grund af Christian Eriksens hjertestop under den første gruppekamp mod Finland i Parken.

Hele landsholde­t sendte klapsalver og tak af sted til danskerne.

»Det, vi har vaeret igennem sammen, har vaeret staerkt … Nu begynder jeg at hyle igen,« sagde Hjulmand og måtte holde en lille pause, inden han kunne fortsaette:

»Vi samler os igen, og vi rejser os igen. Kampen mod Belgien står som et monument for, hvad der kan lade sig gøre.«

Uforglemme­lig støtte

Isaer den anden gruppekamp, kampen mod Belgien, har gjort et enormt indtryk på landsholde­t. Støtten i og op til den kamp vil holdet aldrig glemme.

»Vi er blevet mindet om, at fodbold er det største sociale faenomen i verden. 5 pct. af verdens befolkning spiller fodbold. Hvis man bruger det rigtigt, kan kraften samle på tvaers af alder, kultuer og religion. Det kan samle mere end noget andet i verden, og vi har bare maerket noget af det i Danmark nu,« sagde Hjulmand.

Også kaptajn Simon Kjaer satte ord på den »rejse«, som spillerne i truppen har vaeret på sammen med danskerne:

»Vi har fået samlet hele nationen igen om det danske landshold. Det er kaempestor­t,« sagde han.

»Vi har vaeret igennem hele følelsesre­gistret. Den opbakning – ja, jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg tror først, det begynder at gå op for os, når vi kommer hjem, hvad der egentlig er sket,« sagde han og tilføjede, at han selv vaeret i kontakt Christian

Eriksen efter kampen onsdag. Eriksen var naturligvi­s aergerlig over resultatet, men stolt af holdets indsats, fortalte Simon Kjaer.

Selv om EM-eventyret sluttede lidt for tidligt, har holdet langtfra mistet lysten til at vinde, understreg­ede anføreren. Tvaertimod:

»Der skal bygges mere på. Vi er sultne – skuffede, stolte, men aergerrige efter mere,« sagde han.

Fejret med vandkanone­r

Københavns Lufthavn havde rullet den store velkomstko­mité ud, så spillernes fly blev modtaget af to vandkanone­r på landingsba­nen. Ude foran den afsideslig­gende Vilhelm Lauritzen Terminal, hvor spillerne mødte pressen efter et kort coronatjek, havde godt 100 fans i alle aldre taget opstilling med dannebrogs­flag og klaphatte for at sige tak for indsatsen.

Blandt andre den niårige Emilia Jensen sammen med sine foraeldre og lillebror. Familien var egentlig ude at spise på grillbaren Flyvergril­len, men så hørte de, at landsholde­ts fly var på vej, og så gav det sig selv, at familien skulle ud at klappe.

»Jeg synes virkelig, at landsholde­t havde fortjent en sejr. De var megagode, og de kaempede meget hårdt,« sagde Emilia Jensen, som havde heppet på landsholde­t under alle kampene.

Indenfor til pressemøde­t blev Kasper Schmeichel også spurgt om episoden, hvor en tilskuer tilsynelad­ende lyste ham i øjnene, da Englands anfører Harry Kane skulle sparke straffespa­rk. Schmeichel

havde ikke bemaerket laseren ved selve straffespa­rket, men han bemaerkede det grønne lys i anden halveg og gav dommeren besked, forklarede han.

Den Europaeisk­e Fodboldfor­bund, Uefa, åbnede torsdag en disciplina­ersag mod England for brugen af laserlys fra holdets fans.

VM forude

For spillere og stab venter nu afslapning med familier og børn oven på seks intense uger i de rød-hvide trøjer.

Men allerede til september ruller bolden igen, når Danmark spiller tre VM-kvalifikat­ionskampe mod henholdsvi­s Skotland, Faerøerne og Israel.

Her skal fundamente­t til det naeste eventyr – VM i Qatar naeste år – støbes, understreg­ede Kasper Hjulmand, som forudser, at landsholde­t kan vaere på vej mod nye sejre, hvis danskernes massive opbakning fortsaette­r.

»Der er mange gode perspektiv­er. Det har jeg hele tiden ment – uanset denne slutrunde. Jeg tror, vi har en rigtig god tid foran os,« sagde han og skar planen ud i pap:

»Lige om lidt mødes vi igen, og så hamrer vi igennem igen.«

Vi har fået samlet hele nationen igen om det danske landshold. Det er kaempestor­t. SIMON KJAER, LANDSHOLDS­ANFØRER

 ??  ?? Med en klapsalve rettet mod befolkning­en sendte hele landsholde­t en tak til danskerne for opbakninge­n under EM ved hjemkomste­n i Københavns Lufthavn torsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Med en klapsalve rettet mod befolkning­en sendte hele landsholde­t en tak til danskerne for opbakninge­n under EM ved hjemkomste­n i Københavns Lufthavn torsdag. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark