Jyllands-Posten

Uefa har åbnet en sag om laserlys mod Schmeichel

Uefa har åbnet tre sager mod England for dets fans brug af laserlys, for buhråb under den danske nationalsa­ng og for fyrvaerker­i.

-

Et grønt laserlys ramte Danmarks målmand, Kasper Schmeichel, i ansigtet i forbindels­e med Englands straffespa­rk i den forlaenged­e spilletid af EM-semifinale­n onsdag.

Laserlyset så ikke ud til at genere Kasper Schmeichel, som reddede Harry Kanes første forsøg, men ikke kunne gøre noget ved returen, hvorfor England vandt 2-1 og spiller EM-finale mod Italien søndag.

Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (Uefa) har torsdag middag åbnet tre sager mod England efter kampen.

Dels er England sigtet for brug af laserpen, og derudover også for de engelske fans buhråb under den danske nationalsa­ng.

Tredje og sidste sigtelse er for brug af pyroteknik.

Ifølge den danske forsvarspi­ller Jannik Vestergaar­d var laserlyset også til stede tidligere i kampen, og PierreEmil­e Højbjerg havde gjort dommeren opmaerksom det.

»Det var der allerede i første halvleg. Der var flere ting, som ikke var fair fra tilskuerne, men når der er meget på spil, er alle midler tydeligvis tilladte.«

»Jeg så det ikke ved straffespa­rket, men jeg lagde maerke til det i første halvleg og så også, at Pierre gjorde dommeren opmaerksom på det i løbet af anden halvleg,« sagde Jannik Vestergaar­d.

Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (Uefa) har tidligere uddelt bøder til klubber for fansenes brug af laserlys i forbindels­e med kampe i Champions League.

Bl.a. Napoli har tidligere fået en bøde på cirka 60.000 kr. for forseelsen.