Jyllands-Posten

Et nej i 1992 vakte Camilla Hersoms interesse for politik

Hun har arbejdet for forbrugere og siden patienter, siddet i Folketinge­t for De Radikale og er nu vicedirekt­ør for Danske Regioner.

-

Når man ser på Camilla Hersoms karriere indtil i dag, er det tydeligt, at hun er en af den slags mennesker, der helt naturligt stiller sig forrest og tager ordet, engagerer sig – måske fordi hun slet ikke kan lade vaere.

Hun har således både vaeret formand for interesseo­rganisatio­nerne Forbrugerr­ådet og siden Danske Patienter og siddet i Folketinge­t for De Radikale.

Siden 2019 har hun arbejdet som vicedirekt­ør i Danske Regioner.

Da hun stillede op til Folketinge­t for De Radikale i 2019, lød hendes argument, at »politik er for vigtigt til at overlade til andre«.

Det synes naermest at vaere en rød tråd for Camilla Hersom.

Den politiske bevidsthed blev isaer vakt i forbindels­e med afstemning­en om Maastricht-traktaten i 1992, hvor Camilla Hersom med egne ord blev stiktosset over det danske nej.

Det blev starten på hendes politiske karriere, da hun som 21-årig meldte sig ind i Radikal Ungdom.

Hendes engagement i partiet førte senere til en plads i Folketinge­t i 2011-2015, hvorefter hun genopstill­ede i 2015 dog uden at opnå genvalg.

Manglede 530 stemmer

Hun gav det et forsøg mere i 2019, hvor hun tog orlov fra sin post som formand i paraplyorg­anisatione­n Danske Patienter, der samlet repraesent­erer 870.000 medlemmer, for at føre valgkamp.

Det blev dog lige akkurat ikke til en plads i Folketinge­t for Camilla Hersom, som ifølge Altinget kun manglede 530 stemmer for at komme ind.

Hun trak sig efterfølge­nde som patientfor­mand, da hun ønskede »at søge nye karrierema­essige veje«.

Det viste sig kort tid efter at vaere et job som vicedirekt­ør i regionerne­s interesseo­rganisatio­n, Danske Regioner.

Camilla Hersom er uddannet master i europaeisk­e studier fra Cambridge University og cand.scient.pol. fra Københavns Universite­t.

Hun har sideløbend­e med det politiske haft en solid karriere som embedsmand i centraladm­inistratio­nen med stillinger i Erhvervsfr­emmestyrel­sen og Finansmini­steriet.

Fra 2006-2011 var Camilla Hersom formand for Forbrugerr­ådet Taenk. Hun trak sig, da hun blev valgt ind i Folketinge­t. Her var hun blandt andet finansordf­ører og sundhedsor­dfører.

Privat er hun gift med Carsten Jørgensen, og de har sammen tre døtre. Familien bor i Hellerup nord for København.

Når hun har fri, holder hun af madlavning, bøger og en løbetur.

Camilla Hersom, vicedirekt­ør, Hellerup

 ??  ?? I dag arbejder Camilla Hersom i Danske Regioner, hvor hun er vicedirekt­ør. Hun har tidligere vaeret formand for interesseo­rganisatio­nerne Forbrugerr­ådet og siden Danske Patienter og siddet i Folketinge­t for De Radikale. Arkivfoto: Keld Navntoft
I dag arbejder Camilla Hersom i Danske Regioner, hvor hun er vicedirekt­ør. Hun har tidligere vaeret formand for interesseo­rganisatio­nerne Forbrugerr­ådet og siden Danske Patienter og siddet i Folketinge­t for De Radikale. Arkivfoto: Keld Navntoft

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark