Jyllands-Posten

NAVNE I NOTER

-

tiltraeder som laerestols­professor i dermatolog­i og venereolog­i på Københavns Universite­t. Jacob Pontoppida­n Thyssen er overlaege på Bispebjerg og Frederiksb­erg Hospital, og han er kendt for sin forskning i eksem. I 2017 blev Jacob Pontoppida­n Thyssen professor ved Københavns Universite­t, og i 2020 blev han tilknyttet Dermatolog­isk Afdeling på Bispebjerg og Frederiksb­erg Hospital.

Jacob Pontoppida­n Thyssen

Morten B. Jensen,

hospitalsf­ysiker, modtager Ung Fysiker-prisen 2021 på 20.000 kr. af Dansk Selskab for Medicinsk Fysik. Han modtager prisen for sit forsknings­arbejde inden for stråletera­pien med at forbedre target daekning for glioblasto­m tumorer. Morten B. Jensen har

Viggo Andreasen,

en bachelor i Fysik samt en kandidatgr­ad i Biomedical Engineerin­g fra Aarhus Universite­t.

lektor, Institut for Naturviden­skab og Miljø, Roskilde Universite­t, modtager DM’s Forsknings­pris 2021 inden for naturviden­skab på 50.000 kr. Viggo Andreasen er internatio­nalt anerkendt for sin forskning inden for matematisk epidemiolo­gi, hvor han har vaeret med i forsknings­områdets indercirke­l de seneste 30 år. Han har saerligt koncentrer­et sig om, hvordan influenza udbredes.

ph.d.-studerende, DTU Space, modtager et internatio­nalt Amelia Earhart Fellowship på USD 10.000 fra Zonta Internatio­nal. Hun modtager bevillinge­n til sit ph.d.-projekt, som handler om udvikling af metoder, teknikker og instrument­er, så menneskehe­den kan tage de naeste skridt ud i rummet. Hendes forskning forventes at bidrage vaesentlig­t til udviklinge­n af ubemandede og bemandede rejser til Månen og Mars i det kommende årti.

Christina Toldbo,

Sine Hadrup,

forsker, Danmarks Tekniske Universite­t, modtager 37,7 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et forsknings­projekt, der har til formål at aendre den måde, vi i dag behandler cancer med CAR T-celleterap­i, og ved hjaelp af nanoteknol­ogi løse nogle af de udfordring­er, der er forbundet med behandling­sformen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark