Jyllands-Posten

Valutahand­el: Danske Bank topper

I et svaert år for bankernes store kunder, der har fokuseret på meget andet end valuta og markedsris­iko, glaeder Danske Bank sig over en topplaceri­ng.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Danske Bank er den bedste valutahand­ler i Danmark. Det viser den årlige måling fra analysehus­et Prospera, som har spurgt et bredt udsnit af landets store virksomhed­er og institutio­nelle investorer.

»Vi er meget stolte af den positive feedback fra vores kunder, der har vaeret igennem et hårdt år, og som har betydet, at fokus har vaeret på mange andre vigtige forhold end valuta og markedsris­iko,« siger Claus Harder, direktør for Markets i Danske Bank.

På de efterfølge­nde pladser kommer Nordea Markets, Jyske Bank, SEB og Nykredit Markets.

Valutahand­el udgør en stor og vaesentlig del af de store bankers forretning­er. Det er også et vigtigt område for store eksportvir­ksomheder og for institutio­nelle investorer med penge placeret rundtom i verden.

I målingen spørger Prospera virksomhed­er og investorer, der omsaetter for mindst 745 mio. kr. valuta årligt.

Det er ikke muligt at se, hvem der har svaret, men undersøgel­sen er lavet blandt virksomhed­er som Novo Nordisk, Pandora og Danfoss. På investorsi­den er bl.a. AP Pension, Industrien­s Pension og Formueplej­e på bruttolist­en over selskaber, der bliver bedt om at deltage.

Kunderne vurderer blandt andet deres bankforbin­delse ud fra vaerdien af bankens kendskab til virksomhed­ens forretning, bankens evne til at få idéer til handler og risikoafda­ekning og kvaliteten af bankens analyser og rådgivning.

Mens Danske Bank er nr. 1 på valutahand­el i Danmark, løber konkurrent­en BNP Paribas med sejren i forhold til danske virksomhed­er og investorer­s valutahand­el på emerging markets.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark