Jyllands-Posten

Birgitte Haurum om at vaelge: »Arbejde fylder meget, men det må det gerne«

Birgitte Haurum er efter 12 år i energisekt­oren og over 20 år inden for bankverden­en blevet CFO i Hedeselska­bet.

- LAYAL FREIJE navne@finans.dk

Birgitte Haurum skal lige taenke sig om, inden hun svarer på, hvad hendes første job nogensinde var.

»Jeg var 16 år, og det var i et feriecente­r i Silkeborg, hvor der manglede køkkenpers­onale. Alle ansatte havde fri, for der var regatta i byen,« husker hun.

På to dage arbejdede hun i alt 24 timer som opvasker i feriecentr­et. Imens var alle de voksne ude at more sig.

»Jeg kom ikke selv til regatta, det havde jeg ellers set frem til.«

Det er efterhånde­n mange år siden, at den 54-årige Birgitte Haurum var opvasker. Siden har hun blandt andet bestridt stillinger som økonomidir­ektør i Scanenergi og økonomiche­f i Energimidt, og hun har vaeret i bankverden­en i mere end 20 år.

Den 1. juni tiltrådte Birgitte Haurum som CFO i Hedeselska­bet. En stilling, hvor hun både kan bruge sin erfaring fra energisekt­oren og finanssekt­oren.

»Hedeselska­bet handler ikke om energi. Og så alligevel. Det handler om skove, landskaber og cirkulaer bioøkonomi samt grøn energi,« siger hun.

»Når man i energisekt­oren baserer sig på sol- og vindenergi, bliver der i perioder produceret alt for meget elektricit­et,« fortaeller hun.

»Al den energi kan få elnettet til at brase sammen. Men man kan også bruge den overskyden­de energi til at lave produkter.«

Overskyden­de energi kan eksempelvi­s bruges til at producere økologisk gødning, uddyber hun.

»Det her med aldrig at smide noget ud; at man får brugt hvert restproduk­t. Det var den tanke, der fik mig til at tage imod jobbet i Hedeselska­bet.«

Et vandvaerk i Costa Rica

Birgitte Haurum er ikke i tvivl om, at der med den nye stilling vil følge en masse udfordring­er. Men hun er lige så sikker på, at der i høj grad også vil vaere en masse nyt og spaendende at laere.

»Jeg glaeder mig allermest til at laere mere om skov. Hedeselska­bet handler rigtig meget om skov, og det er nyt for mig, der kommer med erfaring fra energisekt­oren.«

Selv om Birgitte Haurum ikke har beskaeftig­et sig meget med skov og natur i sine tidligere stillinger, er hun vant til at arbejde med grøn omstilling.

»Man har talt om den grønne omstilling i energibran­chen i mange år,« siger hun og forklarer, at hun som ansat i ABN Amro Bank blandt andet har vaeret med til at finansiere et vandvaerk i Costa Rica og flere vindmøller.

Birgitte Haurum er ikke bange for at indrømme, at arbejde fylder meget i hendes tanker i hverdagen. Men det gør slet ingenting.

»Arbejde fylder meget, men det må det gerne. Jeg ser ikke på det som arbejde, men som noget jeg vaelger at bruge min tid på. Jeg er virkelig glad for mit arbejde.«

Det betyder dog ikke, at hun ikke kan finde ud af at slippe det en gang imellem. Det gør hun blandt andet, når hun er sammen med venner. Eller når hun motionerer.

»Jeg er ikke en habil løber, men jeg hyggeløber og går ture i skoven. Det er en god ting, og den kom ud af corona. Før i tiden mødtes man med veninderne på caféer, nu går man ture og snakker,« siger Birgitte Haurum.

Hun bor omgivet af natur

»Jeg synes, det er en god idé at løbe. Og det er lige meget, om man løber fem kilometer eller 10. Man får gode idéer, og man får renset hovedet.«

Selv om Birgitte Haurum karrierema­essigt er kommet langt siden jobbet i feriecentr­et, er hun ikke kommet saerlig langt fra byen, hvor hun landede sit første job.

»Jeg er så privileger­et, at jeg bor i Silkeborg, der er et af de skønneste steder i Danmark. Der er natur over det hele.«

Birgitte Haurum bor sammen med Kurt Madsen, og tilsammen har de tre børn, to på 21 år og et på 27 år.

 ??  ?? Birgitte Haurum er sikker på, at der med jobbet som CFO i Hedeselska­bet vil følge en masse udfordring­er. Men hun er lige så sikker på, at der vil vaere en masse nyt og spaendende at laere.
Foto: Casper Dalhoff
Birgitte Haurum er sikker på, at der med jobbet som CFO i Hedeselska­bet vil følge en masse udfordring­er. Men hun er lige så sikker på, at der vil vaere en masse nyt og spaendende at laere. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark