Jyllands-Posten

Corona gav Hungry »et godt rygstød«

Takeaway-platformen Hungry venter i 2021 at få sit første underskud, men direktøren er optimistis­k og har fokus på at vinde markedsand­ele og øge salget.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

»Det her går rigtig galt.«

Sådan lød den umiddelbar­e reaktion fra Morten Larsen, bestyrelse­sformand og medejer af takeaway-selskabet Hungry, da coronapand­emien i marts sidste år vaeltede ind over Danmarks graenser og lukkede samfundet ned. Faktisk var han så bekymret for, at krisen ville ødelaegge takeaway-platformen­s forretning, at han kort efter pandemiens entré opsagde to medarbejde­re, samtidig med at omsaetning­en i løbet af få dage dykkede med over 40 pct.

De bange anelser blev dog hurtigt gjort til skamme og erstattet af en staerk tro på fremtiden. Da statsminis­ter

Mette Frederikse­n lukkede landet ned, klikkede danskerne nemlig takeaway hjem som aldrig før gennem Hungrys platform.

»Det gav blod på tanden, og vi besluttede at forsøge at rejse mere kapital for at saette endnu mere gang i vaeksten. Jeg har aldrig lagt skjul på, at vi vil vaere nummer et på takeaway-markedet, og pandemien har givet os et rygstød, som har vaeret fantastisk at opleve,« siger Morten Larsen.

Hungry fik i november sidste år tilført 52 mio. kr. fra tyske Delivery Hero, der er en global aktør inden for takeaway-udbringnin­g med 27.000 ansatte. Selskabet ejede i forvejen naesten en fjerdedel af Hungry, og ifølge Morten Larsen har kapitalen vaeret medvirkend­e til, at Hungrys omsaetning er blevet markant forbedret i 2020.

Han vil dog ikke saette konkrete tal på fremgangen.

»Jeg kan sige, at vi har ticifrede vaekstrate­r i den høje ende, og det har vi ikke haft så markant som i 2020 i mange, mange år, men jeg vil ikke komme det naermere,« siger Morten Larsen, der samtidig fortaeller, at de opsagte medarbejde­re blev genansat, da ordrerne igen begyndte at rulle ind. Fremgangen er dog ikke at spore på hverken Hungrys årsresulta­t eller bruttofort­jeneste.

Dyre discipline­r

For første gang siden etablering­en er takeaway-firmaet nemlig gået tilbage på bunden. Ifølge et nyt regnskab tjente Hungry 5,5 mio. kr. efter skat mod 9 mio. kr. året inden. Bruttofort­jenesten faldt fra 19 mio. kr. til 16,7 mio. kr.

»Det er helt bevidst. Tidligere var strategien at vaekste så meget som muligt med fokus på bundlinjen. Nu er vores fokus på toplinjen og udrulning af vores egen logistik. Det er dyre discipline­r og praeger derfor også regnskabet. Vi har fået mere vaekst, men investerin­ger giver samtidig et mindre overskud,« siger Morten Larsen.

Han mener, at isaer Delivery Heros teknologi- og logistiklø­sninger har tilført Hungry unikke fordele sammenhold­t med de øvrige aktører på markedet.

»Det er hele tiden et spørgsmål om at optimere ordrene og have styr på logistikke­n. Hvis vi selv skulle have udviklet den software, vi har fået fra Delivery Hero, ville der vaere gået lang tid, før vi nåede hertil. Selskabets teknologi og erfaring fra udbringnin­g i mere end 50 lande giver os store fordele,« siger han.

Derfor vil Morten Larsen heller ikke afvise, at det kan blive nødvendigt at få tilført yderligere kapital de kommende år for at blive førende på området.

»Der er intet, som tyder på, at vaeksten kommer til at gå den anden vej. Jeg tror på det, og min forventnin­g er, at det er realistisk, at vi er nummer et i Danmark inden for tre år. Vi har aldrig før investeret så mange penge i at blive førende på markedet herhjemme, og derfor tror jeg også på, at det nu lykkes,« siger han.

Morten Larsen forventer i 2021, at Hungry vil få sit første underskud, fordi selskabet går efter at vinde endnu flere markedsand­ele. Samtidig vil selskabet investere yderligere i egne logistiklø­sninger og fokusere yderligere på at udbringe mad for restaurant­er rundtom i Danmark.

Hungry samarbejde­r med kaeder som McDonald’s, Burger King, Dominos, Subway og Burger Shack.

 ??  ?? Morten Larsen, bestyrelse­sformand i og medejer af Hungry, som nu selv vil levere mad ud til kunderne. Foto: Anne Kring
Morten Larsen, bestyrelse­sformand i og medejer af Hungry, som nu selv vil levere mad ud til kunderne. Foto: Anne Kring

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark