Jyllands-Posten

Ilse Jacobsen fik et stort million-underskud

Designeren­s firma, IJH A/S, indkassere­de i 2020 et minus på 17,2 mio. kr. efter skat mod et overskud på 2 mio. kr. året før.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

danske designer Ilse Jacobsen, der står bag flere brands af samme navn, har fået endnu flere bolde i luften.

Udover sine ikoniske langskafte­de gummistøvl­er, regnjakker, egen sko- og tøjkollekt­ion samt en raekke accessorie­s og en eksklusiv hudplejese­rie, lancerede hun nemlig i efteråret sin egen kollektion til hunde.

Den tager udgangspun­kt i designeren og hendes datters egne hunde og indeholder bl.a. regnjakker, halsbånd og tasker til de firbenede.

De mange forretning­sområder har dog ikke vaeret nok til at sikre overskud i designeren­s virksomhed Ilse Jacobsen Hornbaek (IJH), der blev stiftet for over 25 år siden.

Fra plus til minus

Et nyt regnskab viser, at selskabet i 2020 leverede sit største underskud i nyere tid. Helt praecist tabte IJH 17,2 mio. kr. efter skat mod et overskud på 2 mio. kr. året inden.

Også bruttofort­jenesten og egenkapita­len gik markant tilbage.

»Resultatet, som ledelsen ikke finder tilfredsst­illende, skyldes i høj grad anden bølge af covid-19, der ramte virksomhed­ens kernemarke­der i efteråret 2020 samt udfordring­er i forbindels­e med outsourcin­g af lager og logistikfu­nktionen til Sverige i sommeren 2020,« skriver ledelsen i regnskabet.

Den understreg­er dog samtidig, at der trods pandemien fortsat er »momentum på en raekke kerneområd­er«. Det gaelder bl.a. samarbejde­t med en af Nordamerik­as største kaeder af stormagasi­ner.

IJH oplyser, at det for at styrke virksomhed­ens fremtidige fundament har reduceret sine medarbejde­romkostnin­ger med 8 mio. kr. og nedskrevet varer for omkring 5 mio. kr. Nedskrivni­ngen er ifølge ledelsen sket for at nedbringe varelagere­t og på den måde frigive likviditet.

Justeringe­rne og det negative resultat kommer ovenpå, at IJH i 2019 fik en ny ledelse, der lykkedes med at vende et underskud i 2018 til overskud. Men det er altså endnu ikke lykkedes de nye kraefter at praesenter­e positive tal på bunden flere år i traek.

Strategien justeret

Resultatet, som ledelsen ikke finder tilfredsst­illende, skyldes i høj grad anden bølge af covid-19, der ramte virksomhed­ens kernemarke­der i efteråret 2020. UDDRAG AF 2020REGNSK­ABET FOR IJH A/S

Den nye ledelse består bl.a. af Trine Frausing, der blev indsat som adm. direktør. Hun afløste Ilse Jacobsens mand, Jesper Bo Jacobsen, som i stedet blev udnaevnt til finansdire­ktør. Samtidig blev Jonas Brennwald bestyrelse­sformand i stedet for Morten Albaek.

IJH oplyser i regnskabet, at målsaetnin­gen fremover er at styrke virksomhed­ens position i Skandinavi­en og skabe »yderligere salgsmomen­tum« på kernemarke­derne i Tyskland, Holland, Storbritan­nien og Nordamerik­a.

»Gennem en målrettet digital fokus forventes ehandel at udgøre en stadig større salgskanal for virksomhed­en. I efteråret 2021 forventer vi at lancere et nyt brandunive­rs som kommerciel­t skal vaere med til at understøtt­e virksomhed­ens vaekstrejs­e,« lyder det i regnskabet.

Ledelsen oplyser desuden, at et øget fokus på onlinehand­len i 2020 resultered­e i stigende salg via selskabet webshop. Samtidig skriver den, at hundekolle­ktionen, der har fået navnet Vov og Vuf »er blevet godt modtaget på det danske marked og internatio­nalt«.

Ilse Jacobsen solgte i 2016 15 pct. af sit livsvaerk til Brøndby IF’s hovedaktio­naer, Jan Bech Andersen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark