Jyllands-Posten

Aktionaer scorede kassen på firmasalg

I fjor blev det fremadstor­mende softwarefi­rma Siteimprov­e solgt. Nu afslører et nyt regnskab, hvad hovedaktio­naer Morten Ebbesen tog sig betalt.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Morten Ebbesen blev milliardae­r, da han sammen med sin bror i fjor solgte ud af softwarefi­rmaet Siteimprov­e.

Prisen var hemmelig, da Morten og Niels Ebbesen solgte aktiemajor­iteten til kapitalfon­den Nordic Capital. Men nu afslører et nyt regnskab fra Morten Ebbesens holdingsel­skab, at det ikke var småbeløb, Siteimprov­e blev handlet til.

Overskudde­t efter skat endte i holdingsel­skabet på 1,6 mia. kr. i 2020. Det står i skaerende kontrast til de fire år forinden, hvor holdingsel­skabet årligt havde underskud og led et samlet tab for årene på 86,5 mio. kr.

»Resultatet i koncernreg­nskabet er vaesentlig­t påvirket af salget af ejerandel i Siteimprov­e A/S. I tilknytnin­g til salget er en del af salgssumme­n reinvester­et i Siteimprov­e,« står der i det nye regnskab fra Morten Ebbesens selskab, Mee Holding.

Som der henvises til i regnskabet, har Morten og Niels Ebbesen valgt at reinvester­e i Siteimprov­e, så de samlet ejer omkring 30 pct. af aktierne.

I 2021 forventer Morten Ebbesen ikke, at den nyvundne milliardfo­rmue bliver øget, da hans selskab regner med et nulresulta­t.

Morten Ebbesen grundlagde Siteimprov­e i 2003. Tidligere på ugen kom det frem, at han forlader den daglige drift som topchef for at traede op i bestyrelse­n og overlade hjørnekont­oret til Shane Paladin, der hidtil har haft ansvaret for SAP’s servicediv­ision med ikke faerre end 19.000 medarbejde­re under sig.

Siteimprov­e består af mere end 600 medarbejde­re og 7.000 kunder fordelt på 15 lande. Selskabet arbejder med at forbedre mobil- og websites og har kunder som Renault, Deutsche Telecom, Coloplast og Visa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark