Jyllands-Posten

2.900 meter støjskaerm på vej i Skanderbor­g

-

Fra midten af juli indleder Vejdirekto­ratet opsaetning­en af 2.900 meter støjskaerm langs Østjyske Motorvej.

Det følger, efter at omkring 15 km af motorvejen mellem Skanderbor­g Syd og Aarhus Syd i 2018-2019 blev udbygget fra fire til seks spor.

Det skriver Vejdirekto­ratet i en pressemedd­elelse.

»Vi saetter i alt cirka 2.900 meter støjskaerm op omkring Skanderbor­g. Det bliver tre separate skaerme fordelt omkring Skanderbor­g S og Vrold og ved Skanderbor­g V. De skal vaere med til at

1

mindske støjgenern­e for de borgere, som bor taettest på motorvejen,« siger Robin Højen Madsen, projektche­f i Vejdirekto­ratet.

Projektet kan også medføre en smule ekstra traengsel i sommertraf­ikken, for arbejdet ved motorvejen vil fra den 12. juli medføre trafikale gener på motorvejen. Fra den dato vil der vaere to spor i nordgående retning på straekning­en fra syd for tilslutnin­gsanlaeg 53 Skanderbor­g S frem til efter tilslutnin­gsanlaeg 52 Skanderbor­g V. Hastigheds­graensen vil på det straek vaere 80 km/t.

Det højre spor og nødsporet inddrages til arbejdsare­al.

»Støjskaerm­en mellem ramperne ved tilslutnin­gsanlaeg 53, som vi går i gang med nu, monteres oven på den støjvold, der allerede er etableret af overskudsj­ord fra projektet. Det betyder, at støjafskae­rmningen får en samlet højde på op til ni meter og dermed får en bedre effekt for borgerne i Vrold,« siger Robin Højen Madsen.

Det er forventnin­gen, at opsaetning­en af alle støjskaerm­ene er faerdig, og at motorvejen er tilbage på seks spor ved udgangen af 2021.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark