Jyllands-Posten

Politiet: Onsdagens fodboldaft­en var som en gå i byen-aften

Syv personer blev sigtet af politiet for mindre sager onsdag aften i Aarhus. Storskaerm­sbold på Ceres Park er slut, og kommunens eventchef glaeder sig over, at forsøget gav seks velbesøgte aftener på stadion.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

Ikke mere ballade end på en anden nat, hvor folk går i byen. Sådan lyder vurderinge­n fra Martin Frank Rasmussen, vicepoliti­inspektør ved Østjylland­s Politi, om onsdagens fodboldaft­en i Aarhus.

»Generelt så det fornuftigt ud, når man taenker på, hvor mange mennesker der var i byen. Vi har ikke haft nogen større sager, men lidt ballade hist og her, men ikke mere end der vil vaere på en anden nat, hvor folk går i byen.

Episoderne er primaert efter kampen, og på nogle caféer og vaertshuse under kampen,« siger han.

Ifølge døgnrappor­ten var der syv sigtelser i Aarhus i løbet af aftenen og natten, og det gjaldt bl. a. en 24-årig mand, der var voldelig over for to dørmaend på et vaertshus på Åboulevard­en.

En bilist på Frederiksg­ade blev sigtet for at dytte gentagne gange uden grund, en 15årig blev sigtet for overtraede­lse af fyrvaerker­iloven, da han taendte nødblus, og derudover opstod der slagsmål ved McDonald’s på Telefontor­vet, og en vaertshuse­jer ”glemte” at lukke til midnat, som coronaregl­erne foreskrive­r.

På Ceres Park holdt Aarhus Kommune og AGF det sidste arrangemen­t med storskaerm­sfodbold, da arrangemen­terne kun har vaeret afholdt med det danske landshold.

Succes med storskaerm

Jørn Sønderkjae­r Christense­n, eventchef i Aarhus Kommune, er godt tilfreds med arrangemen­terne, der blev afprøvet for første gang:

»Vores oprindelig­e plan var at holde storskaerm­sarrangeme­nter på havneplads­en i samarbejde med Danmarks Radio sidste år, men så blev EM udsat, og havnen måtte desuden droppes på grund af corona. I stedet udviklede vi i samarbejde med AGF og DBU idéen om storskaerm på Ceres Park, som er skabt til fodbold, men vi var spaendte på, om vi kunne få folk ud på stadion til storskaerm­sfodbold,« siger han og fortsaette­r:

»Men jeg synes, det har vaeret en stor succes med seks kampe med 6.000-7.000 tilskuere,

Vi har afholdt seks kaempe events for mange tusinde mennesker, og det er det, vi er sat i verden for. JØRN SØNDERKJAE­R CHRISTENSE­N, EVENTCHEF I AARHUS KOMMUNE

 ??  ?? Onsdagens semifinale mod England begyndte som endnu en rød-hvid fest i Aarhus, men endte denne gang ret fredeligt efter Danmarks nederlag. Foto: Marie Ravn
Onsdagens semifinale mod England begyndte som endnu en rød-hvid fest i Aarhus, men endte denne gang ret fredeligt efter Danmarks nederlag. Foto: Marie Ravn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark