Jyllands-Posten

Hyperbiler

Rimac og Bugatti danner faelles elektrisk front

-

Verdens dyreste bilmaerke er nu på vej ind i den elektriske tidsalder. Vi taler om Bugatti, der nu danner et faelles selskab sammen med det kroatiske ivaerksaet­terfirma Rimac – kaldet Bugatti Rimac d.o.o.

Målet er, at Bugattis 16-cylindrede fartmaskin­er med tiden skal erstattes af elbiler i den helt tunge liga. Rimac er i forvejen kommet godt fra land og viste for kort tid siden hyperbilen Nevera, der yder 1.900 hk, klarer 550 km på en opladning og saettes i produktion senere på året.

Rimac med base naer den kroatiske hovedstad, Zagreb, har i forvejen bl.a. Porsche og Hyundai med i sin investorkr­eds. Firmaet er skabt af den karismatis­ke ivaerksaet­ter Mate Rimac. Det nye faelles selskab er ejet med en andel på 55 pct. til Rimac og 45 pct. til Porsche, som tidligere i år fik Bugatti under sine vinger internt i VW-gruppen.

Der foreligger ikke oplysninge­r om, hvornår den første elektriske Bugatti ventes på gaden. Men regn med priser i de højeste luftlag.

Der investeres nu et beløb omkring det, som svarer til 1,5 mia. kr. i et stort udviklings­center, hvor sammenlagt 2.500 medarbejde­re skal forske i og udvikle nye elektriske teknologie­r for såvel Rimac, Bugatti som Porsche.

Men det skal også fungere som underlever­andør og udvikler inden for en raekke firmaer og producente­r i bilindustr­ien. Bugatti-bilerne skal stadig produceres på hovedfabri­kken i franske Molsheim.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark