Jyllands-Posten

EL ønsker sundhedsfa­glig vurdering før kirkelempe­lser

-

Dansk Folkeparti og Venstre ønsker at fjerne de nuvaerende restriktio­ner i kirker og trossamfun­d.

Enhedslist­ens coronaordf­ører, Peder Hvelplund, er åben over for at se på, om afstands- og arealkrave­ne i kirker og trossamfun­d skal lempes:

»Men det, der er helt afgørende, er, at vi får en sundhedsfa­glig vurdering (fra Sundhedsst­yrelsen, red.) af det, fordi det afgørende er, at vi har nogenlunde ens regler, i forhold til når man er forsamlet indendørs. For risikoen for smittespre­dning er anderledes, end den er udendørs.«

Det siger han, efter at Venstre har foreslået at fjerne reStrejken striktione­rne. Her mener partiets kirkeordfø­rer, Louise Schack Elholm, at de nuvaerende areal- og afstandskr­av ikke laengere giver mening.

Regeringen holder øje

Dansk Folkeparti­s formand, Kristian Thulesen Dahl, er »fuldstaend­ig enig« i, at restriktio­nerne i kirken skal aendres:

»Nu står vi i en situation, hvor de fleste andre restriktio­ner er ophaevet, vi ser, at folk samles i forskellig­e sammenhaen­ge, og vi har rigtig mange vaccinered­e. Så er der ingen grund til at fastholde de her ret rigide regler, vi har for folkekirke­n.«

Kirke- og kulturmini­ster Joy Mogensen siger i en skriftlig kommentar til Ritzau, at kirkerne lidt endnu må »leve med de generelle areal- og afstandskr­av«:

»Regeringen holder dog naturligvi­s øje med udviklinge­n, med henblik på at restriktio­nerne fjernes så hurtigt som muligt.«

Ifølge de nuvaerende regler for kirker og trossamfun­d må der maksimalt tillades adgang for en person pr. 4 kvm gulvareal.

Hvis deltagerne for det vaesentlig­ste sidder ned, må der vaere en person pr. 2 kvm gulvareal.

Fra den 1. august lempes arealkrave­t i kirkerne, så der mindst skal vaere 2 kvm pr. person, uanset om man står op eller sidder ned.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark