Jyllands-Posten

Strejke tvinger region til at lukke for telefonisk kontakt

- ANDREA LUTH andrea.luth@jp.dk

blandt landets sygeplejer­sker begynder at kunne maerkes i de forskellig­e regioner.

Således har Region Syddanmark lukket for telefonisk­e henvendels­er i Den Regionale Visitation, der er den afdeling, der visiterer patienter til behandling. Det skriver regionen på sin hjemmeside.

»På grund af konflikt på sygeplejer­skeområdet er telefonen til Visitation­en lukket,« står der.

Borgerne kan kun komme i kontakt med afdelingen ved at udfylde en skriftlig formular.

»Desvaerre kan vi på nuvaerende tidspunkt ikke oplyse, hvor laenge der går, før du kan forvente, at vi kontakter dig,« skriver regionen videre på hjemmeside­n.

Seks af syv strejker

Ifølge DR var der torsdag eftermidda­g 764 patienter i regionen, der ventede på at blive sendt videre til behandling på privathosp­italer, og det tal forventes kun at stige. Seks af de syv sygeplejer­sker, der skal sende patientern­e videre, er nemlig udtaget til strejke.

»Jeg kan ikke rigtig sige så meget om, hvad folk kan gøre, for vi er låst af strejken,« siger Mads Haugaard, der er afdelingsc­hef for kvalitet og forskning i Region Syddanmark, til DR.

»For på den ene side må vi ikke behandle patientern­e, og på den anden side må vi heller ikke løse den opgave, som er udtaget til strejke. Jeg må ikke saette andre medarbejde­re til at passe visitation­en, for det er konfliktra­mt arbejde,« siger han.

Mads Haugaard understreg­er, at der ikke er tale om livstruend­e behandling­er.

Siden den 19. juni har knap 5.000 sygeplejer­sker strejket, fordi sygeplejer­skerne stemte nej til et maeglingsf­orslag til en ny overenskom­st. De ønsker mere i løn og et opgør med tjenestema­ndsreforme­n, der ifølge sygeplejer­skerne er skyld i et løneftersl­aeb.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark