Jyllands-Posten

Stigende antal boliger saettes til salg

Udbuddet af boliger til salg fortsaette­r med at stige, viser nye tal fra Finans Danmark.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Boligmarke­det har igen vist tegn på, at det er på vej til at genfinde balancen, efter at coronakris­en fik temperatur­en til at stige voldsomt. Udbuddet af boliger til salg er nemlig stigende, viser nye tal fra finanssekt­orens brancheorg­anisation Finans Danmark.

Samlet set var der i juni flere end 33.600 boliger til salg, hvilket er en stigning på 4,8 pct. i forhold til maj, og det er samtidig det højeste tal for 2021.

For nylig viste tal fra boligsiden.dk også, at udbuddet var stigende. Her viste tallene,

Fra maj til juni er antallet af boliger til salg steget. Arkivfoto

at det samlede udbud for første gang i år havde rundet 40.000. For tallene fra Finans Danmark er det fjerde måned i traek, at udbuddet er steget.

»Når udbuddet stiger, kan det både skyldes, at køberne holder sig vaek, og at saelgerne vrimler frem. I øjeblikket er den primaere forklaring

køberne, der ikke laengere er naer så ivrige for at skrive under på en slutseddel som først på året. Og når handelsakt­iviteten falder, og der stadig saettes forholdsvi­st meget til salg, så stiger udbuddet,« skriver Lise Nytoft Bergmann, boligøkono­m i Nordea Kredit, i en kommentar.

Tallene fra Finans Danmark viser, at udbuddet af huse er steget med 3 pct. den seneste måned, mens tallet for ejerlejlig­heder er steget med 10 pct. Samlet set er udbuddet af boliger dog fortsat langt under niveauet fra sidste år. For huse ligger udbuddet naesten 23 pct. under juni 2020, for ejerlejlig­heder ligger dette tal på mere end 16 pct., mens det for sommerhuse er mere end 25 pct. under niveauet fra juni 2020.

I Jyske Bank kalder man de seneste tal for et »vigtigt signal«.

»Dette taler for, at den berømte bløde landing muligvis går hen og bliver til virkelighe­d. Boligmarke­det har igennem nogen tid haft fart på. Lidt for meget fart. Derfor er et stigende udbud velkomment,« skriver Mikkel Høegh, der er boligøkono­m i Jyske Bank.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark