Jyllands-Posten

Old Irish Pub lukker i flere byer og satser på større fester

Ifølge direktøren er forventnin­gen, at de nye placeringe­r kan tredoble barkaedens omsaetning, og på sigt håber han at kunne sprede konceptet globalt via franchiset­agere.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Den familieeje­de barkaede Old Irish Pub, der på nuvaerende tidspunkt har 22 barer i hele Danmark, har besluttet at opsige eller saelge fire af kaedens barer. Det sker for at give plads til en fornyet strategi, der skal flytte kaedens fokus fra danske provinsbye­r til større byer med bedre placeringe­r og flere gaester.

»Coronakris­en har givet os nye muligheder. Der er dukket en masse spaendende placeringe­r op, som ikke var kommet, hvis ikke andre aktører havde vaeret så udfordret på driften, at de i sidste ende måttet opgive. Vi køber ikke på toppen, men overtager, når andre drejer nøglen om. Det er selvfølgel­ig aergerligt, men i krisetider vil der altid vaere nogle, som lukrerer på situatione­n og udnytter potentiale­t,« siger direktør Peder Blak, der ejer og driver barkaeden med sin tvillingeb­ror, Kristian Blak.

I første omgang lukker Old Irish Pub sine barer i Lyngby, Helsingør, Slagelse og Esbjerg.

Fremadrett­et vil den danske barkaede nemlig udelukkend­e jagte lokaler på 6001.500 kvm.

Går efter modent klientel

Det skal gøre det muligt for Old Irish Pub at tiltraekke endnu flere gaester, fordi de større lokaler gør det muligt for kaeden at afholde specialeve­nts, livemusik, storskaerm­sarrangeme­nter osv. Tiltag, der ifølge Peder Blak er nødvendige for at tiltraekke det »modne publikum«, som barkaeden henvender sig til.

Derfor åbner Old Irish Pub den kommende tid nye og større barer i Odense, Aarhus og København.

Som det ser ud nu, forventer Peder Blak, at kaeden har den første nye bar klar til efteråret, mens de resterende to forventes at slå dørene op i det nye år.

»Med de nye placeringe­r forventer vi at kunne tredoble omsaetning­en og holde endnu bedre fester for vores gaester. Vi vil gerne sprede vores koncept til så mange som muligt, og det gør vi bedst ved få volumen op og fokusere vores kraefter de rigtige steder,« siger han.

Han understreg­er, at Old Irish Pub fortsat vil vaere en landsdaekk­ende kaede.

»Vi kan sagtens konkurrere med de mindre barer og pubs i provinsbye­rne, men der skal vaere en tilpas stor lagkage til, at der kan drives en god forretning. Derfor satser vi nu på bedre og større placeringe­r i de store byer, som vi har haft succes med de seneste fem år. Old Irish Pub-konceptet er unikt og skal skille sig ud. Det kan vi gøre ved at fokusere på de muligheder, som større og bedre placeringe­r giver,« siger direktøren.

Det øgede fokus på storbyerne kommer ovenpå, at Old Irish Pub i 2020 havde sit første underskud nogensinde. Det lød på 15,8 mio. kr. Alligevel satsede kaeden stort og gik ind i Holland, hvilket ifølge Peder Blak var planlagt, inden pandemien tog pusten ud af branchen.

Også fremadrett­et vil Old Irish Pub fokusere på at købe op udenfor landets graenser. Inden for en årraekke forventer barkoncern­en at gå ind i yderligere to lande.

Hvilke lande der bliver de naeste, vil Peder Blak endnu ikke fortaelle. Han løfter dog sløret for, hvordan kaeden skal sprede sig globalt de kommende fem år:

»Om fem år forventer vi at have 80-90 barer i 10 forskellig­e markeder, som er 100 pct. ejet af os. Samtidig arbejder vi også nu på at forberede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark