Jyllands-Posten

Seneste børs-es

-

op og ned på mange ting. Umiddelbar­t forestille­de man sig ikke meget andet, end at den ville medføre et betydeligt tab. Mange af STG’s cigarer bliver røget på specialise­rede barer, som naturligvi­s blev ramt af lockdowns.

»Men,« siger Marianne Rørslev Bock, »vi var for det første overrasked­e over, at så stor en del af salget flyttede online. For det andet så vi også, at det havde stor betydning, at folk begyndte at arbejde hjemme. De fik mere selvbestem­melse over deres tid, og det gav dem også flere lejlighede­r til at ryge en cigar.«

Mange af sådanne positive effekter på omsaetning­en må forventes hurtigt at fordampe igen, når cigarryger­ne både socialt og arbejdsmae­ssigt er tilbage i vante rammer.

Under coronakris­en har man også generelt set en vaekst i salget af luksusprod­ukter, der kan erhverves online. Meget af dette forbrug vil sandsynlig­vis gå tilbage til de serviceyde­lser, der var lukket ned for under coronaen, f.eks. rejser.

Kender kunderne bedre

I USA, hvor STG har en stor del af sit marked, har søgningen mod luksusprod­ukter vaeret yderligere fremmet af, at en del af hjaelpepak­kerne har bestået af udbetaling af kontante beløb til borgerne. Har man i forvejen penge nok, har man kunnet bruge disse penge på at ryge cigaren, bogstaveli­g talt.

Men det store onlinesalg giver også en blivende effekt, som STG har betydelige forventnin­ger til.

»Vi får ikke nogen viden om en kunde, der køber cigarer i en butik. Men i det øjeblik de går online, får vi en masse datapunkte­r på kunderne. Således er vores aktive kundekarto­tek øget vaesentlig­t under pandemien, og det har vi en god mulighed for at bygge videre på fremadrett­et,« siger Marianne Rørslev Bock.

Naeste melding om, hvordan det går med STG på vej ud af coronakris­en, kommer den 25. august, når selskabet fremlaegge­r sit halvårsreg­nskab. 1.KV. 2.KV. 3.KV.

2019

4.KV. 1.KV. 2.KV. 3.KV.

2020

4.KV. 1.KV.

2021

Vi får ikke nogen viden om en kunde, der køber cigarer i en butik. Men i det øjeblik de går online, får vi en masse datapunkte­r på kunderne. MARIANNE RØRSLEV BOCK, FINANSDIRE­KTØR, STG

Som panelist vil du løbende modtage invitation­er til spørgeskem­aundersøge­lser på mails, og eventuelt også interviews og fokusgrupp­er. Det er uforpligte­nde at vaere med i panelet, og du bestemmer selv, hvilke skemaer du svarer på. Når vi har lavet en undersøgel­se, vil du altid modtage resultatet og høre om, hvordan du har hjulpet os.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark