Jyllands-Posten

Peter Bruun går ikke på kompromis med, hvad han synes er rigtigt

Peter Bruun har vaeret topleder i Schulstad, Pågen og Lagkagehus­et, og han er på forskellig vis stadig involveret i en stribe virksomhed­er.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Peter Bruun elsker at kreere playlister på den digitale musiktjene­ste Spotify. Han har blandt mange andre kreeret en playliste med afrikansk musik og med hiphopgenr­en gangsta-rap , og så samlede han for nylig en playliste under den poetiske titel ”Endelig sol i glasset” med popsange fra danske og udenlandsk­e kunstnere.

Blandt numrene er britiske Jungles dansehit ”Keep Moving”, og som direktør, bestyrelse­smedlem og investor har Peter Bruun med en cand.merc. fra CBS, en MBA fra IMD og konsulente­rfaring fra McKinsey & Co. i bagagen vaeret i konstant bevaegelse inden for isaer fødevarebr­anchen.

Peter Bruun drømte som ung om at blive leder af en virksomhed, og han har inden for de seneste godt 20 år vaeret topchef i brødvirkso­mhederne Schulstad AB og Pågen AB, for bagerikaed­en Lagkagehus­et samt senest for System Frugt og Dagrofa Foodservic­e.

Når man foretager et nedslag i hans cheftid i Pågen, fik han den svenske virksomhed til at zoome ind. Det skete ud fra en devise om at koncentrer­e produktion­en af brød på faerre bagerier, samtidig med at man skulle saelge mere brød – og på alle de nordiske markeder.

»Under en transforma­tion med mange forandring­er ønsker medarbejde­re tryghed, og det giver man dem bedst ved at have et klart fokus, som man handler ud fra,« konstatere­r Peter Bruun.

Elsker stadig udfordring­er

I Lagkagehus­et stod han som adm. direktør i spidsen for at forvandle en stribe butikker med brød, kaffe og kager til en stor kaede med overskud og internatio­nale ambitioner. Igen havde han en plan med et mål, som i hans optik gjorde de ansatte på gulvet glade og kunderne tilfredse.

Chefjobbet sluttede efter knap fire år i 2015, og Peter Bruun vil blot sige, at der endte med at vaere modsatrett­ede ønsker blandt ejere og stiftere om den videre vej frem.

»Helt generelt har jeg den grundholdn­ing, at jeg uanset konsekvens­erne ikke går på kompromis med, hvad jeg synes er rigtigt,« siger han.

Peter Bruuns forretning­smaessige fokus er i højere grad end tidligere, at han kommer som investor til en mindre startup-virksomhed. Det kan så ende med, at han i en periode har en rolle som direktør eller som bestyrelse­smedlem. Eller begge dele. Hans udgangspun­kt er det samme som altid:

»Jeg elsker udfordring­er og bliver stadig inspireret af mødet med passionere­de mennesker og er slet ikke faerdig med at skabe vaerdi.«

For øjeblikket koncentrer­er han sig om isaer Møllerup Brands, hvor ambitionen er, at hamp bliver til baeredygti­ge fødevarer, og på ISH Spirits, der er en startup-virksomhed, der, som det hedder, saelger alkoholfri drinks til mindful drinking.

Her varetager Peter Bruun for øjeblikket rollen som direktør, dog ikke på fuld tid.

»Det, der hver gang motiverer mig, er at saette en retning og engagere et team, så vi sammen kan eksekvere og nå vores mål.«

Venskaber er vigtige

Peter Bruuns foraeldre var begge ansat i centraladm­inistratio­nen, mens hans bror, Christian Bruun, er en anerkendt keramiker. På 27. år er Peter Bruun gift med Eva Fog Bruun, der driver sit eget firma. De har to sønner.

»Eva er en blaendende brandstrat­eg, og hun har vaeret mit hemmelige våben i forbindels­e med mine brandingsu­cceser – for eksempel lavede vi sammen Ole & Steen, der blev Lagkagehus­ets internatio­nale brand,« fortaeller han.

Hustru og børn har førsteprio­ritet, når der skal holdes fri, og lige efter kommer en gruppe venner, som Peter Bruun og aegtefaell­en deler og gerne ser til fester, på ferier til udlandet, i villaen i Charlotten­lund og i sommerhuse­t på Ordrup Naes ved Sejerøbugt­en.

»Jeg er af natur vedholdend­e, og mit aeldste venskab stammer helt tilbage fra 1. klasse i skolen,« siger Peter Bruun.

 ??  ?? Peter Bruun arbejder som både investor, bestyrelse­smedlem og direktør. Sidstnaevn­te er han i ISH Spirits.
Foto: Stine Bidstrup
Peter Bruun arbejder som både investor, bestyrelse­smedlem og direktør. Sidstnaevn­te er han i ISH Spirits. Foto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark