Jyllands-Posten

L’easy-milliardae­r tjente masser af penge i 2020

3C Groups kom ud af 2020 med et trecifret millionove­rskud. »Det viser styrken ved vores konglomera­t,« siger koncernche­fen.

- RENE DEICHGRAEB­ER rene.deichgraeb­er@finans.dk

Den fynske erhvervspr­ofil Niels Thorborg kan bogføre endnu et blinkende overskud i sin vidtfavnen­de forretning, selv om krisen både har lagt pres på hans hoteller og på signaturse­lskabet L’easy.

Moderkonce­rnen 3C Groups har netop offentligg­jort et årsregnska­b for 2020 med en omsaetning på 2,8 mia. kr. og et overskud på 314 mio. kr. Det er ganske vist ikke helt på niveau med nøgletalle­ne året forinden, men i den sammenlign­ing er det vaerd at bemaerke, at 3C Groups solgte Coops 72.000 m2 store fjernlager uden for Odense i 2019 og altså ikke skulle tackle en pandemi.

Derfor er Niels Thorborg meget tilfreds med praestatio­nen i 2020, erklaerer manden, der har en estimeret formue på 7 mia. kr., over telefonen fra sin sommerferi­e.

»Det viser styrken ved vores konglomera­t, for det er klart, at det har vaeret udfordrend­e at drive hotel, konference, fodboldklu­b og alle mulige andre ting i det forgangne år,« siger Niels Thorborg.

Han oplever, at der nu er kommet langt mere aktivitet i koncernen, hvor ledelsen med hans ord spiller Tetris med kalenderen for at få det hele til at gå op i disse måneder.

Har spredt risikoen

At pandemien ikke har presset forretning­en mere til jorden, skyldes overordnet set, at 3C Groups netop har gjort et stort nummer ud af at sprede risikoen ud på fire divisioner: forbrugerf­inansierin­g, industri og ejendomme samt investerin­gsporteføl­jen ”Odense”.

Samtidig betoner den 57årige koncernche­f – der figurerer på listen over landets 20 rigeste personer – at de hårdest ramte dele af forretning­en faktisk har formået at komme ud af 2020 med flotte resultater takket vaere hurtige omstilling­er og staerke slutspurte­r.

Det gør sig eksempelvi­s gaeldende for transportf­irmaet Dinex, som 3C Groups ejer halvdelen af, mens L’easys svenske afdeling tillige har vaeret i stand til at kompensere for faldet på det danske marked, hvor feriebespa­relser og restaurant­aflysninge­r reducerede behovet for forbrugerl­ån markant.

»Jeg skal ikke gøre mig klog på, om pandemien skulle have vaeret tacklet på den ene eller anden måde, men jeg kan bare konstatere, at vi havde vind i sejlene i Sverige i hele 2020. Det løftede den samlede forretning. Så det har vaeret et fint år,« siger Niels Thorborg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark