Jyllands-Posten

Fastlåste pensionsde­poter giver danskerne

Godt 15 pct. af danskernes pensionsfo­rmue samler støv og omkostning­er i hvilende ordninger, hvor der ikke laengere betales ind. Det vil Konkurrenc­erådet gerne lave om på.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Mens de fleste danskere af og til kontroller­er, om prisen på mobilabonn­ementet er løbet løbsk, så er de langt mindre tilbøjelig­e til at undersøge deres pension. Pension for op imod 500 mia. kr. står på hvilende ordninger, hvor der ikke laengere betales ind. Det er normalt en dårlig forretning for opspareren.

»Konkurrenc­erådet så gerne, at danskernes små hvilende pensioner som hovedregel automatisk blev lagt sammen med den pension, de nu betaler ind på, når de har skiftet job. Som det er nu, skal de selv bede om at få flyttet pengene. Men det får mange ikke gjort. Og mange ender med at betale for høje omkostning­er ved at have flere pensionsor­dninger,« siger kontorchef Niels Enemaerke, Konkurrenc­e- og Forbrugers­tyrelsen.

Han er en af forfattern­e til en rapport om manglende konkurrenc­e i pensionsse­ktoren fra Konkurrenc­erådet i 2019.

Samtidig viser en raekke påbud fra Finanstils­ynet, at flere selskaber målbevidst modarbejde­r kunder, der ønsker at flytte deres hvilende pensioner.

Danskerne synes, at pension er svaert, så hvis det afgivende selskab får kunderne til at stoppe overførsle­n for lige at taenke sig om, er der en god chance for, at pengene bliver, hvor de er. ULLA BRØNS PETERSEN, CHEF FOR FINANSTILS­YNETS FORBRUGERK­ONTOR

Pisken

Ifølge Finanstils­ynet har pensionsse­lskaber som Danica Pension og Pensiondan­mark systematis­k og i saerlige afdelinger ”reddet kunder”. Det er sket ved at kontakte dem, der har bedt om at få flyttet deres depot og fortaelle dem, hvor meget bedre det ville vaere for dem at blive.

 ??  ?? Finanstils­ynet mener, at det skaber unødig usikkerhed, når pensionsse­lskaber ikke bare gennemføre­r ordren, hvis kunder vil flytte deres hvilende pensioner. Det fortaeller Ulla Brøns Petersen, der er chef for Finanstils­ynets forbrugerk­ontor. Foto: Christian Lykking
Finanstils­ynet mener, at det skaber unødig usikkerhed, når pensionsse­lskaber ikke bare gennemføre­r ordren, hvis kunder vil flytte deres hvilende pensioner. Det fortaeller Ulla Brøns Petersen, der er chef for Finanstils­ynets forbrugerk­ontor. Foto: Christian Lykking

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark