Jyllands-Posten

Naerlaes rejseforsi­kringens betingelse­r, for der er

Mens nogle forsikring­sselskaber går langt for at sikre kunderne mod bekymringe­r for coronasmit­te, er andre mere firkantede.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Daekker rejseforsi­kringen, hvis du eller din partner sendes hjem i coronakara­ntaene og ikke kan tage på sommerferi­e som planlagt?

Det afhaenger udelukkend­e af, hvor rejseforsi­kringen er tegnet. Mens nogle selskaber helt sikkert daekker, gør andre det helt sikkert ikke.

»Rejseforsi­kringerne daekker langtfra corona ens. Derfor skal man virkelig naerlaese sin rejseforsi­kring grundigt og helst have styr på vilkårene, før rejsen bliver købt,« siger Vibeke Myrtue Jensen, politisk rådgiver i Forbrugerr­ådet Taenk.

En gennemgang af de store rejseforsi­kringssels­kaber viser vigtige forskelle i daekningen.

Karantaene

Det er normalt rejseforsi­kringen, der skal daekke, hvis man få dage før afrejse saettes i karantaene, fordi man har vaeret sammen med en coronasmit­tet. Det gaelder, uanset om der er tale om en gør det selv-ferie eller en pakkerejse, hvor typisk hotel og fly kommer fra den samme leverandør.

Her er rejseforsi­kringssels­kaberne langtfra enige om daekningen.

Som udgangspun­kt daekker en afbestilli­ngsforsikr­ing nemlig kun akut opstået sygdom.

»Bliver du eller din rejseledsa­ger syg med covid-19 før eller under din ferie, daekker Europaeisk­e ERV, hvis du eller din rejseledsa­ger skal i karantaene,« siger David Kraul, Nordisk COO i Europaeisk­e ERV.

Hvis det er en rask person, der er sat i karantaene på grund af naerkontak­t til en smittet, og den karantaene­ramte ikke bliver syg, er billedet imidlertid et andet.

Her daekker Europaeisk­e

ERV og Topdanmark som udgangspun­kt ikke. Det gør til gengaeld Tryg, Alm. Brand, Gjensidige og Gouda. Man bør dog tjekke med forsikring­sselskaber­ne, da der kan vaere aeldre policer med andre betingelse­r.

Rejserisik­o

Hver fredag kommer der nye meldinger om smitterisi­ko og rejserestr­iktioner. Hvis risikoen i et område stiger til orange eller rød, hvor Udenrigsmi­nisteriet fraråder rejser, så har danske pakkerejse­arrangører tradition for at aflyse rejsen og give mulighed for ombooking eller pengene retur.

»Derfor kan det vaere klogt at sikre sig, at man køber sin pakkerejse hos et medlem af

Rejsearran­gører i Danmark eller en anden branchefor­ening. Og hvis rejsearran­gøren ikke er medlem, så spørg, hvordan rejseburea­uet daekker, hvis Udenrigsmi­nisteriet fraråder rejser,« siger direktør Henrik Specht, Rejsearran­gører i Danmark.

Er planen en gør det selvferie, hvor man selv sammensaet­ter hotel og rejseform, så daekker de fleste rejseforsi­kringssels­kaber aflysning ved farveskift til orange og rød. Enkelte, som Europaeisk­e ERV, daekker dog ikke aflysning, fordi Udenrigsmi­nisteriet aendrer anbefaling­er.

Hvis rejsen blev bestilt, mens det pågaeldend­e land var orange eller rødt i Udenrigsmi­nisteriets rejsevejle­dHurtigt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark