Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

SHIPPINGWA­TCH

Faerre angreb af pirater Pirateri mod fragtskibe var i tilbagegan­g i første halvår af 2021, hvor antallet af piratoverf­ald var på det laveste niveau siden 1994 ifølge en rapport fra Internatio­nal Maritime Bureau (IMB).

MEDIAWATCH

Ny chef i Danske Medier Interesseo­rganisatio­nen Danske Medier henter profil med tung politisk og journalist­isk erfaring til posten som adm. direktør og har hyret saerlig rådgiver for finansmini­ster Nicolai Wammen Mads Brandstrup som ny frontfigur.

ITWATCH

Ejerkreds udvides Ejerkredse­n bag Mobilepay bliver udvidet med den foreståend­e nordiske fusion, men der er plads til endnu flere aktionaere­r i form af både danske og svenske banker, siger topchef.

MOBILITYWA­TCH

Bus- og taxiselska­ber kan løbe tør for penge

46 pct. af Dansk Erhvervs medlemmer inden for persontran­sport – primaert turistbuss­er og taxi – vurderer ifølge en ny undersøgel­se, at de er i risiko for at løbe tør for likviditet i 2021.

ENERGIWATC­H

Vattenfall øger overskud Trods udfordring­erne til lands sikrer havmøllern­e det svenske selskab et overskud på 464 mio. kr. før skat i den danske afdeling.

FØDEVAREWA­TCH

Hellofresh får minus

I sit første år på det danske måltidskas­semarked leverer Hellofresh­s danske afdeling negative resultater i millionkla­ssen. Men alt går efter planen, siger direktør.

CLEANTECHW­ATCH

DN-kritik af plan

Det er svaert at se, at regeringen­s vision om at knaekke affaldskur­ven kommer til at ske med ny handlingsp­lan for cirkulaer økonomi. Det mener miljøpolit­isk chefrådgiv­er i Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng Mette Hoffgaard Ranfelt.

AGRIWATCH

Frygter salg

Britiske landmaend er bekymrede for salget af supermarke­dskaeden Morrisons til den amerikansk­e investerin­gsfond Fortress. De frygter, at deres aftale med kaeden aendres.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark