Jyllands-Posten

Så langt er regionen med stikkene

-

Region Midtjyllan­d har modtaget ca. 148.000 doser vaccine mod covid-19 til brug i uge 28. Af de 148.000 doser er ca. halvdelen Pfizer- og halvdelen Moderna-doser. Begge vacciner er godkendt af Sundhedsst­yrelsen til vaccinatio­n af borgere i alderen fra 12 år.

»Begge typer er RNA-vacciner, der virker ved at styrke kroppens evne til at forsvare sig mod infektion, så du danner antistoffe­r mod covid-19-virus. Laegemidde­lforsøg har vist, at begge vaccinetyp­er yder 94-95 pct. beskyttels­e mod coronaviru­s,« fortaeller regionen i en pressemedd­elelse.

1

Pr. den 8. juli er ca. 493.806 borgere i Region Midtjyllan­d, 37 pct., nu faerdigvac­cinerede. Ca. 794.142 borgere, 59,5 pct., har taget hul på vaccinatio­nen og fået det første af to vaccinesti­k.

Status

Alle borgere i målgrupper­ne 1-10 i den oprindelig­e vaccinatio­nskalender er nu inviteret til vaccinatio­n. Region Midtjyllan­d forventer stadig at kunne invitere børn i alderen 12-15 år, målgruppe 11, til vaccinatio­n i uge 29.

»Personalet på vaccineste­derne står klar til at vaccinere med de doser, regionen har fået tildelt. Vi håber, at mange borgere vil booke en tid hurtigst muligt, så vaccinerne kan bidrage til at stoppe smittespre­dningen. Når du skal vaccineres, er det vigtigt, at du husker din tid. Kom tidligst 10 min. før din vaccinatio­nstid af hensyn til afstandskr­av. Kommer du lidt for sent, får du din vaccinatio­n som planlagt. Har du brug for en ledsager, må du tage én person med. Kommer I flere, kan det vaere svaert at holde den nødvendige afstand på vaccineste­derne,« hedder det.

Børn i alderen 12-15 år er velkomne sammen med en foraelder eller vaerge, når de skal vaccineres..

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark