Jyllands-Posten

Frømand fyret for at ville hverve folk til netvaerk

- BENJAMIN LILLELUND MORTEN PIHL benjamin.lillelund@jp.dk morten.pihl@jp.dk

Findes der her i landet et netvaerk af indflydels­esrige personer, herunder højtståend­e danske officerer, som planlaegge­r et voldeligt opgør i Danmark?

Spørgsmåle­t er rejst, i forbindels­e med at Forsvarets Personales­tyrelse har fyret en frømand af reserven, Lars Gram, fordi han har opsøgt to kolleger i Frømandsko­rpset og forsøgt at hverve dem til et sådant netvaerk.

Lars Gram har tidligere vaeret i fokus, i forbindels­e med at han iført soldaterun­iform holdt tale ved Men In Blacks demonstrat­ioner mod coronarest­riktioner, men det er ifølge afgørelsen om fyring, som Berlingske har fået indsigt i, ikke årsagen til fyringen.

Ifølge Berlingske hedder det i afgørelsen fra Forsvarets Personales­tyrelse (FPS), at Lars Gram ved et besøg hos en frømandsko­llega bl.a. har sagt, at »der på voldelig vis skulle ske en revolution«.

»Du gav endvidere udtryk for, at formålet med dit besøg var at rekruttere den pågaeldend­e medarbejde­r til en form for netvaerk, som allerede bestod af indflydels­esrige personer, herunder højtståend­e danske officerer,« skriver FPS, der – stadig ifølge Berlingske – også naevner et andet forsøg på hvervning af en anden ansat i forsvaret til samme formål.

Lars Gram afviser ifølge Berlingske at have forsøgt at hverve de omtalte personer, at han har kendskab til et netvaerk af den omtalte karakter, og at han støtter et voldeligt opgør.

Jyllands-Posten har spurgt Forsvarets Efterretni­ngstjenest­e, FE, om det har undersøgt oplysninge­rne om eksistense­n af et netvaerk af den omtalte karakter, og hvad resultatet af undersøgel­serne er. FE vil ikke udtale sig.

Forsvarsko­mmandoen oplyser, at den tidligere har overdraget undersøgel­sen af sagskomple­kset til FE, »hvorfor forsvarsch­efen takker nej til at kommentere på sagen«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark