Jyllands-Posten

Børn i førskoleal­deren skal nok få en fest ud af bien Majas tredje bio-eventyr

Bien Maja er ikke så god til at lytte til voksnes formaninge­r – og den rollemodel kan mange i målgruppen nok spejle sig i.

- BIEN MAJA OG DET GYLDNE AEG

Bien Maja summer atter i et adstadigt tempo i denne tredje biograffil­m, hvor den viljestaer­ke Maja og vennen Willy kaster sig ud i nok et eventyr fortalt i øjenhøjde med de yngste biografgae­ngere. Maja og Willy tager forskud på den første forårsdag, og snart er biernes fredelige bo ramponeret af kulørte larver. De to ungbier må derfor ud på jagt efter ting til at reparere boet med – »nu ingen eventyr«, bliver de formanet – men snart er de alligevel draget på rejse til en fjern myreverden med titlens gyldne aeg i armene.

Det bliver aldrig rigtig farligt i Majas univers. Krisen, der ville vaere kulmineret i et drabeligt slag i en film for lidt større børn, løses her med lidt trusler og en kildekamp, og i det hele taget emmer Majas og Willys ulovlige eventyr af højt humør og lyse farver.

Vi får også mødt det gyldne aegs indhold, og det er med til at saette en tilforlade­lig tone og vil tale direkte til det legende omsorgsgen hos biografpub­likummet. Der findes mange fine animations­skildringe­r af dyrelivet i jordhøjde. De samtidige og naert beslaegted­e ”Graesrødde­rne” og ”Antz” havde en appel til større børn og animations­glade voksne, mens ”Minisekter­ne” gik efter nogenlunde samme målgruppe som Maja, men valgte en anden stilistisk rute.

”Bien Maja” er glimrende underholdn­ing med fokus på samarbejde og venskab for de helt små børn, som ellers ofte mangler repertoire i biografen, men den adskiller sig trods alt heller ikke i vaesentlig grad fra DR Ramasjangs øvrige kulørte og nogenlunde opbyggelig­e udvalg. Og så giver den de ellers så traengte virkelige bier et velkomment imødekomme­nde image uden fokus på brod og stik.

ANIMATION

 ??  ?? Det bliver aldrig rigtig farligt i Majas univers. Foto: Still fra trailer
Det bliver aldrig rigtig farligt i Majas univers. Foto: Still fra trailer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark