Jyllands-Posten

Dansk landsholds­profil frygter mange skader ved OL

To danske spillere måtte udgå i den sidste testkamp før OL, og Henrik Møllgaard frygter flere skader end normalt i Japan.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

En usaedvanli­g lang håndboldsa­eson kan givetvis få grimme konsekvens­er i den kommende tid.

Sådan lyder advarslen fra landsholds­profilen Henrik Møllgaard, der sammen med de danske håndboldhe­rrer onsdag rejser på traeningsl­ejr i Japan før OL i Tokyo, der begynder om lidt over en uge.

Her er Danmark sikret fem gruppekamp­e på ni dage foruden eventuelle knockoutka­mpe, og med tanke på mandagens sidste testkamp er Henrik Møllgaard ikke ubetinget lykkelig.

Nok blev svenskerne besejret med et enkelt mål, men danskernes indsats hvad angår fysisk overskud, intensitet og duelspil var langtfra prangende. Endnu vaerre var det, at playmakere­n Morten Olsen måtte udgå med laegproble­mer, mens fløjspille­ren Emil Jakobsen forlod banen med et vrid i foden.

Ifølge Henrik Møllgaard er de fysiske udfordring­er bl.a. et udtryk for den hårde belastning, som håndboldsp­illerne arbejder under.

»Vi er vant til et komprimere­t og hårdt program, så jeg forventer ikke, at folk vil løbe rundt med tunge ben og se faerdige ud under OL, men jeg frygter for antallet af skader. Jeg frygter, at vi vil se flere skader end normalt. Her taenker jeg ikke på slagskader, men forstraekn­inger, fiberskade­r og det, der er endnu vaerre. Hvis ikke det sker under OL, vil det ske i

Europaeisk­e Håndboldsp­illerforen­ing f.eks. et åbent brev til de internatio­nale håndboldor­ganer med ønske om mere dialog og en større hensyntage­n til spillerne.

For Aalborg-spilleren Henrik Møllgaard har de seneste 11 måneder kastet over 90 kampe for klub- og landshold af sig.

»Lige nu er det positive, at alle er i kampform, for vi har ikke haft tid til at komme ud af form. Jeg har haft to ugers ferie, men drengene fra Bundesliga har på grund af corona f.eks. kun haft en uges fri efter klubsaeson­ens afslutning,« siger han.

Belastning­en har i månedsvis også vaeret et essentielt tema for landstraen­er Nikolaj Jacobsen, der tidligere på foråret erklaerede, at han havde direkte ondt af sine spillere.

Den slidte trup har dog traenet godt den seneste uges tid, lød det mandag aften fra landstraen­eren, som var alt andet end tilfreds med praestatio­nen fra Møllgaard og co. før OL-afrejsen.

»Jeg har sjaeldent set os daekke så dårligt op. Jeg håber ikke, at det er niveauet. Jeg ved ikke, om vi har tunge ben og skal have kigget lidt på det,« sagde han til TV 2 Sport.

»Der er masser at gå i gang med, så det er godt, jeg har en 11 timer lang flyvetur til Japan. Så kan jeg få kigget tingene godt igennem.«

Henrik Møllgaard er dog ikke bekymret for håndboldhe­rrernes spil.

»Jeg deler Nikolajs opfattelse, og det undrer mig, at vi var så skidt kørende i kampen, for vi har vaeret skarpe under traeningen. Jeg håber, at der var tale om en engangsfor­estilling, og jeg forventer, at det er et andet hold, der dukker op til OL. Der venter svaere kampe i Tokyo, så vi skal passe på ikke at spilde tiden. Så mange skud har vi heller ikke i bøssen.«

 ??  ?? Mikkel Hansen under det danske herrelands­holds testkamp mod Sverige i Royal Stage i Hillerød mandag aften. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Mikkel Hansen under det danske herrelands­holds testkamp mod Sverige i Royal Stage i Hillerød mandag aften. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark