Jyllands-Posten

Vil du vaere med til at skrive Danmarkshi­storie i en periode?

-

Overskrift­en her var overskrift­en på en stillingsa­nnonce i avisen. Afsenderen var Ministerie­t for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, som søger et antal formaend til de erstatning­sog taksations­kommission­er, der skal behandle sagerne om erstatning og kompensati­on til minkavlere og berørte følgeerhve­rv.

Det er lige noget for mig, taenkte jeg. At kunne skrive Danmarkshi­storie i Mette Frederikse­ns regering, så bliver det da ikke finere.

Målgruppen i stillingso­pslaget er tidligere og fungerende dommere, jurister og embedsmaen­d, og som tidligere statstjene­stemand mente jeg nok at kunne komme i betragtnin­g.

Jeg laeste videre i opslaget: Formaend skal i henhold til bekendtgør­else om erstatning­s- og taksations­kommission­er og overerstat­ningsog taksations­kommission­er til behandling af sager om erstatning og kompensati­on til minkvirkso­mheder og visse følgeerhve­rv have juridisk kandidatek­samen eller tilsvarend­e juridiske kvalifikat­ioner af betydning til varetagels­e af hvervet.

Her indså jeg, at det nok ikke lige var mig alligevel. Annoncens lix-vaerdi er 64 (55 er meget svaer og omfatter lovtekster, men det er jo kendt stof for målgruppen). Og så er der også lige det med lønnen, der er beregnet til en timeløn på 510 kr.

Hvem vil gå til den løn? Med mit kendskab til timeprisen for advokater er det vist urealistis­k, at der kommer ret mange ansøgninge­r fra jurister.

Mette Frederikse­ns hovsaløsni­ng med at tage livet af både mink og et helt erhverv bliver en dyr fornøjelse, og det varer vist mange år, før det økonomiske mellemvaer­ende er gjort op.

Men den slags petitesser er nok ikke noget, Mette Frederikse­n bekymrer sig om.

Hun samler kun på solskinshi­storier, hvor hun er i centrum, og taenker ikke på alle de familier, hvis økonomiske fundament, hun har ødelagt med et pennestrøg og én diktatoris­k beslutning blandt mange.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark