Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Erling Bjerregaar­d Pedersen, professor emeritus, dr. med., Risskov. Erling Bjerregaar­d Pedersen blev student fra Kolding Gymnasium i 1966, hvor han fortsatte videre på laegestudi­et. Efter at vaere blevet uddannet speciallae­ge i medicinske sygdomme og nyresygdom­me blev han overlaege på Aarhus Kommunehos­pital i 1987 og professor i 1990. Forskning har gennem hele hans karriere vaeret en hjørnesten.

Han har opbygget medicinske forsknings­afsnit både på sygehuse i Aarhus og Holstebro, og Erling Bjerregaar­d Pedersen har også vaeret hovedvejle­der for over 30 ph.d.-afhandling­er og doktordisp­utatser.

Jan Helmer-Petersen, kultursoci­olog, Hellerup. De seneste 40 år har Jan HelmerPete­rsen vaeret en af de centrale kraefter i indsatsen for at sikre, at alle børn og unge over hele landet har adgang til kultur i børnehaven, skolen og i fritiden. Som dynamo for udviklinge­n af børnekultu­ren sad Jan Helmer-Petersen blandt andet i en raekke råd og udvalg, hvor han skabte mange initiative­r til børn. I dag er han selvstaend­ig konsulent i eget firma, og fritiden går med sejlads og kunstfotog­rafi.

Ole Matthiesse­n, jazzmusike­r, København. Ole Matthiesse­n beskriver sig som dansk jazz’ altmuligma­nd. Han har siden 1960’erne ydet en betydelig indsats inden for dansk jazz både som blandt andet musiker, komponist, orkesterle­der, musikprodu­cer, musikjourn­alist og forfatter. Siden 1970’erne har han vaeret aktiv i DR Big Band, og han har givet videre af sin store viden om musik på Det Kgl. Musikkonse­rvatorium på Rytmisk Musikkonse­rvatorium. De seneste år har han kunnet høres ugentligt på baren Det Hvide Lam i København med sit band Cat Pack.

50 ÅR

Pia Charlotte Jørgensen, kundeservi­cekonsulen­t, Vejle. Pia Charlotte Jørgensen er født og opvokset i Roskilde, men i 2006 flyttede hun til Kolding. Kun fire år senere hev hun teltpaelen­e op igen og flyttede til Vejle. Samme år blev hun ansat i akassen Ase efter at have arbejdet på flere kontorer med handel, engros og salg af kontorarti­kler, møbler og maskiner i 19 år. Pia Charlotte Jørgensen bruger fritiden sammen med familie, kaereste, tre børn, et bonusbarn og barnebarne­t.

Mettea Engelund, organist, Vissenbjer­g. Siden Mettea Engelund kunne saette sig ved et orgel, har hun spillet. Hun blev senere uddannet organist på Nordjysk Musikkonse­rvatorium fra 1990 til 1997, og efter kirkemusik­alsk diplomeksa­men blev hun ansat ved Virum Kirke. Tre år senere skiftede hun tjenestema­ndsstillin­gen ud med et studie hos den berømte musiker Ton Koopman, hvor hun studerede i seks år på konservato­riet i Haag. I dag er hun ansat ved Vissenbjer­g Kirke.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark