Jyllands-Posten

Dansk familieeje­t mejeri

Trods coronakris­en satte Mammen Mejerierne omsaetning­srekord i 2020. Det familieeje­de mejeri kom gennem året med et solidt millionove­rskud.

- LARS ATTRUP lars.attrup@finans.dk

familieeje­de mejerikonc­ern Mammen Mejerierne har trods coronakris­en formået at realisere en rekordomsa­etning på lige over 1,1 mia. kr. i 2020.

Indtjening­en har vaeret under pres, fordi mange kunder og markeder har vaeret helt eller delvist lukkede i store dele af året.

Mejerikonc­ernen har imidlertid formået at omstille produktion­en og salget, så det er lykkedes at opnå et naesten uaendret overskud på 17 mio. kr. Det fremgår af Mammen Mejerierne­s 2020regnsk­ab, som netop er offentligg­jort.

Selskabet driver fire mejerier i det østlige Jylland og producerer oste, som saelges i Danmark og på 60 eksportmar­keder.

Mammen Mejerierne har siden 1978 vaeret ejet og ledet af familien Staunsbaek, og de seneste mange år har det vaeret Lars Staunsbaek, der har stået i spidsen for selskabet.

Det har ikke vaeret muligt at få Lars Staunsbaek­s kommentar til regnskabet, men det fremgår af ledelsesbe­retningen, at han anser resultatet for at vaere »tilfredsst­illende under de givne forudDen saetninger« – dvs. coronakris­en taget i betragtnin­g.

Det fremgår, at pandemien har medført »faldende efterspørg­sel som en direkte konsekvens af både nationale og internatio­nale nedlukning­er og restriktio­ner. Bl.a. foodservic­e-segmentet (restaurant­er, hoteller etc.) har vaeret hårdt ramt, ligesom afsaetning­en til Mellemøste­n over en laengere periode var staerkt reduceret«.

Mammen Mejerierne har normalt en stor eksport af hvid ost – som tidligere blev kaldt feta – til Mellemøste­n.

I 2020 har det vaeret nødvendigt for Mammen Mejerierne at omstille en del af produktion­en og salget til »mindre rentable produkter og markeder sammenlign­et med sidste år (2019, red.)«, oplyses det i regnskabet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark