Jyllands-Posten

Cannabis kan blive det naeste aktiehit

Markedet for cannabispr­odukter ser ud til at vokse markant i USA. Saxo Bank tror, at cannabis-aktier bliver et grønt hit.

- NIKLAS KRIGSLUND niklas.krigslund@finans.dk

Grønne investerin­ger er som regel synonym med baeredygti­ghed, men måske kan det betale sig at udvide definition­en en smule.

De kommende år ventes forbruget af cannabispr­odukter, der bliver udvundet af en grøn plante af samme navn, at vokse sig langt større i USA, efter at de fleste stater efterhånde­n har legalisere­t brugen i vid udstraekni­ng.

Ifølge tal fra brancheorg­anisatione­n The Cannabis Industry har markedet kurs mod en vaerdi på lidt over 24 mia. dollars i 2025 mod ca. 16 mia. dollars i 2020. Tallet daekker både over rekreativt og medicinsk forbrug. Udsigten til vaekst betyder, at flere investorer allerede er begyndt at saette deres penge i cannabisak­tier.

Den danske bank Saxo Bank har udvalgt 20 cannabisse­lskaber, som hovedsagel­igt er noteret i USA og Canada. De er tilsammen steget 45 pct. i år, hvilket kun er overgået af kryptovalu­taer og blockchain-aktier.

Bankens aktiechef, Peter Garnry, tror, at der er mere at hente.

»Nøglen til fremtidig vaekst bliver legaliseri­ng på føderalt niveau i USA og flere videnskabe­lige beviser for fordelene for helbredet ved brug af cannabisol­ie og relaterede produkter,« skriver han i en ny analyse.

Peter Garnry understreg­er, at der også er et stort potentiale i Europa, hvis landene vaelger at gå samme vej som i USA.

Han advarer dog om, at der er stor konkurrenc­e i branchen, og at mange selskaber fortsat ikke tjener penge, hvilket øger risikoen for konkurser.

Blandt de store stater i USA, hvor cannabis er fuldt lovligt, finder man bl.a. Californie­n og New York. Ifølge erhvervsme­diet Business Insider er rekreativt brug af cannabispr­odukter lovligt i 18 stater, mens medicinsk brug er lovligt i 37 stater.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark