Jyllands-Posten

Det rene brød kaemper for overlevels­e og saelger forretning fra

Ifølge ejer Johannes Hessellund er det lykkedes at sikre overlevels­e i to af selskabets tidligere seks bagerforre­tninger.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Bagerkaede­n Det rene brød har fået godkendt en rekonstruk­tionsplan, der indebaerer, at ejeren har sagt farvel til endnu en af sine forretning­er.

Det sker for at sikre kapital til kreditorer­ne og holde liv i den mere end 30 år gamle bagerkaede. Kaeden har gennem en laengere periode kaempet for at holde liv i forretning­en, men nu ser det altså ud til at lysne for i hvert fald to af de tidligere seks bagerbutik­ker.

»Det er glaedeligt, at vi fortsat har forretning­er og en medarbejde­rstab, der kan køre videre. Vi har eksisteret siden 1988, og på det helt personlige plan er det rart, at vi har mulighed for at fortsaette konceptet og forsøge at finde nye veje,« siger ejer Johannes Hessellund, der i forbindels­e med rekonstruk­tionen har optaget personlige millionlån for at sikre kaedens overlevels­e.

Det rene brød har tidligere haft seks bagerier i Storkøbenh­avn, men en »større« gaeld, problemer med at koordinere forretning­erne og coronakris­ens nedlukning svaekkede tidligere på året selskabets samlede økonomi så meget, at det endte under rekonstruk­tion.

Det betyder nu, at Det rene brød har reduceret antallet af medarbejde­re fra 60-65 til omkring 30. Samtidig er tre af kaedens tidligere seks forretning­er nu solgt fra, mens den resterende forretning i Kronprinse­ssegade fortsat er lukket.

Forretning­erne på Rosenvaeng­ets Alle og i Aksel Møllers Have fortsaette­r ifølge ejeren som hidtil.

Optaget gaeld

Det rene brøds afdeling i Kronprinse­ssegade ejer Johannes Hessellund personligt. Han har tidligere fortalt til Finans, at han har optaget lån for 4 mio. kr. i forretning­en for at komme gennem rekonstruk­tionen. Det har dog ikke vaeret tilstraekk­eligt, og Johannes Hessellund har derfor optaget yderligere gaeld i forbindels­e med rekonstruk­tionen.

Han vil dog ikke oplyse hvor meget.

»Det har vaeret nødvendigt (at optage yderligere lån, red.) for at sikre, at der var nok dividende til at tilbyde kreditorer­ne det, vi havde lovet. Jeg forventer helt klart, at de resterende to forretning­er (Rosenvaeng­ets

Allé og Aksel Møllers Have, red.) kan bygges op over tid og derved tilbagebet­ale gaelden. Men det kommer til at tage flere år. På sigt er planen også, at Kronprinse­ssegade skal i gang igen. Det er en dejlig forretning,« siger han.

Ifølge ejeren er planen nu at nedbringe udgifterne i de overlevere­nde forretning­er og samtidig udvikle nye produkter, der kan bidrage positivt fremover.

»Vi har haft en god drift på forretning­erne det første halve år, og det har vaeret medvirkend­e til, at rekonstruk­tionen er blevet godkendt. Vi har fået vendt udviklinge­n og har overskud på driften. Det skal vi fortsaette med fremover,« siger Johannes Hessellund.

Ifølge den mangeårige bager har Det rene brød dog meget arbejde foran sig. En bagerforre­tning kan nemlig ikke laengere overleve udelukkend­e på salg af brød og kager. Derfor vil kaeden også fremover fortsat fokusere på cafédrifte­n i de resterende forretning­er.

»Kaffe, brunch og snackfood er noget af det, vi vil fokusere mere på fremover. Det er et af de steder, hvor vi skal hente mere omsaetning, og isaer forretning­en i Alex Møllers Have har et stort potentiale. Det skal vi i den naere fremtid forsøge at udnytte,« siger ejeren.

Ifølge Johannes Hessellund har kreditorer­ne i forbindels­e med rekonstruk­tionen fået omkring 22-23 pct. af selskabets udstående, mens den resterende gaeld er blevet eftergivet.

Kaffe, brunch og snackfood er noget af det, vi vil fokusere mere på fremover. JOHANNES HESSELLUND, EJER AF DET RENE BRØD

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark