Jyllands-Posten

Handlen med kryptovalu­taer er naesten halveret

Handlen med kryptovalu­taer steg voldsomt i foråret, men nu går det hastigt den anden vej, viser nye tal.

- NIKLAS KRIGSLUND niklas.krigslund@finans.dk

Det ellers fremadstor­mende marked for kryptovalu­ta ser ud til at have mistet lidt af pusten i sommervarm­en.

Det amerikansk­e erhvervsme­die CNBC skriver, at handlen på børserne Coinbase, Kraken, Binance og Bitstamp er faldet med mere end 40 pct. ved udgangen af juni.

Faldet kommer efter usaedvanli­g høj aktivitet i begyndelse­n af året. Den populaere handelspla­tform Robinhood fortalte for nylig, at kryptovalu­taer gik frem med over 2.500 pct. i 1. kvartal af 2021 i forhold til samme periode i 2020.

Men nu er tempoet tilsynelad­ende ved at stilne af.

Ifølge flere analytiker­e, som CNBC har talt med, er det en stribe af dårlige nyheder, som har fået kryptoinve­storerne til at traede på bremsen.

De haefter sig isaer ved Kinas beslutning om at slå ned på markedet på et tidspunkt, hvor regeringen tester sin egen digitale valuta. Samtidig er der kommet fokus på de miljømaess­ige konsekvens­er af udvindinge­n af kryptovalu­taer, som kraever voldsom computerkr­aft og et stort energiforb­rug.

Storbanken Citi vurderer, at den største kryptovalu­ta, bitcoin, årligt bruger lige så meget energi som hele Finland.

Prisen falder

De negative historier har fået prisen på flere af de mest populaere kryptovalu­taer til at falde.

Det har formentlig også daempet entusiasme­n hos de mange nye investorer, som først kom med på vognen, da priserne stak af i løbet af foråret, vurderer en analytiker.

»Halvdelen af markedet er forsvundet, og vi kan ikke forvente de samme voluminer, når markedet i bund og grund er en masse mennesker, som er nye i markedet, og som blev forskraekk­et,« siger Gabor Gurbacs, som er chef for digitale aktiver hos den amerikansk­e forvalter Vaneck.

I april brød bitcoin kortvarigt over 60.000 dollars, men kursen er siden faldet til omkring 32.000 dollars.

 ??  ??
 ??  ?? Investorer tager en pause fra handlen med kryptovalu­taer, efter et forår hvor handlen satte rekorder. Foto: Jens Kalaene/AP
Investorer tager en pause fra handlen med kryptovalu­taer, efter et forår hvor handlen satte rekorder. Foto: Jens Kalaene/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark